TRÄNARINTERVJUER

Här publicerar vi tränarintervjuer från travprogrammet till aktuell tävlingsdag. Ringer vi in senare tränarintervjuer under veckan noteras det i texten.

 

Romme, den 14 augusti (12 augusti):

 

Joakim Elfving:

Clockwork (7) kvalade senast för en plats i E3-finalen. Hon hade inte startat på ett tag innan och det fattades lopp för att toppformen skulle sitta där. Gick ändå bra och landade på en 12-tid. Går framåt med lopp i kroppen och skall därmed ses med en bra segerchans. Kommer för första gången att gå med ett halvstängt huvudlag.
Diggerman (8) fick inte till det senast. Vi vet dock orsaken och glömmer det loppet snarast möjligt. Verkar fin igen och har skött jobben på ett övertygande sätt. Är startsnabb och kommer att få en bra position i främre träffen. Skall med lite klaff vara med i platsstriden

Jörgen Westholm:

Peigan Goj (1) var jag riktigt nöjd med i sin debut där hon var fyra på en 17-tid. Har säkerligen gått framåt med det loppet i kroppen. Har ett passande läge och jag hoppas att hon skall få ett bra lopp och sedan vara med i striden.
Help Emge (2) debuterade på ett bra sätt men ändå utan att vara som bäst. Hon kan faktiskt bättre än så men hon trivdes inte riktigt med förutsättningarna den dagen. Sköter jobben bra och jag hoppas att hon nu kan vara med i striden.
Gitan de Touchyvon (3) har inte den vackraste resultatraden men vi skall veta att det är en häst med riktigt fin kapacitet som det har strulat för. Lång distans passar bra och spåret behöver ej vara fel. Sköter han sig, vilket jag hoppas, är han med i striden.
Apollon de Kacy (9) har känts bara bättre och bättre på sistone. Var bra senast och har efter det känts fin i jobben så formen sitter där. Gillar distansen och möter hästar av samma kaliber som tidigare. Han kommer nu att tävla barfota vilket ger en extra kick. Jag hoppas att han är med i striden även denna gång.

Hans R Strömberg:

Hot Ammolite Sisu (2) är inte så tokig men har inte riktigt fått till det i sina senaste starter. Hon kan bättre än vad hon ha visat. Fortsätter att sköta jobben så vi startar på och förhoppningen är att loppen skall föra henne framåt. Med klaff tar hon i varje fall en fin placering.
Twigs Grace (5) är osäker och har under året galopperat bort sig ett otal gånger. Skötte sig dock senast och knep då en matlapp. Vi inriktar oss på att åter köra felfritt och klaffar det på vägen så tar hon en fin placering.

Johan Untersteiner :

Global Benchmark (7) gick ett riktigt bra lopp som fyra i uttagningen till E3-finalen. Satt då en bit bak och avslutade starkt. Tycker att formen sitter där och när det nu vankas ett passande spår och inte alltför många hästar hoppas jag att hon kommer vettigt på det och sedan är med i striden.

Fredrik Linder:

Helluva Am (7) är en häst som jag håller rätt högt. Hon var sjuk näst senast och fick efter den starten stå över en period. Var sedan ringrostig i sin come back. Går säkerligen framåt formmässigt. Kan öppna riktigt bra så siktet är inställt på ledningen och sedan får vi se. Min förhoppning är att hon skall vara med i striden.

Svante Båth (gm Niclas Hammarström):

Coco Prince (1) har bra kapacitet men agerar omoget och har galopperat såväl i val som premielopp och debut. Det är bara att hoppas att han tar lärdom och börjar sköta sig. Felfri har han fart för en plats i striden.
Twigs Honor (2) var sämre senast och åtgärdad efter det. Har tränat på därefter och även hunnit med ett par vassare banjobb. Det är en häst som vi tror en hel del på och löper han upp till sitt kunnande skall han ses med bra chans. Kommer nu att gå barfota runt om för första gången.
Jojo Keeper (3) har gjort det riktigt bra i två starter. Kämpade ändå in mot mål senast och var slagen i det allra sista steget. Gör nu debut bakom bilen men det skall gå bra. Från ett passande läge är han en av de som räknas.
Global Bootleg (4) utvecklas hela tiden. Har inte vunnit lopp ännu men gör det ändå rätt så bra. Kanske inte spräcker segernollan i den här omgivningen men en fin placering finns inom räckhåll. Kan vara med bland de 3-4 främsta.
Armani Degato (4) var lite sämre senast. Borde faktiskt ha grejat en finalplats men nu blev det inte så. Han är knepig och agerar ojämnt. Farten finns där och han räcker långt de gånger han sköter sig. Han skall räknas tidigt. Kommer nu att gå barfota och i en jänkarvagn.
Bastian Boom (5) galopperade i första sväng senast. Kommer nu att få gå med skor och är då stabilare. Det är en bra häst som sköter jobben och signalerar att formen sitter där. Det känns som att han nu går ned i klass och därmed skall han räknas tidigt.
Zorro Kronos (5) var riktigt bra senast i P21. Gick då med rycktussar för första gången och det fungerade så bra att det blir det samma igen. Nu är det tuffare emot och han får i första hand inrikta sig på en skaplig placering.
Grand Princess (7) testade kval till E3 senast utan att ta sig till finalen. Hon gick bra även om det bara räckte till en femteplats. Det kändes som att hon behövde det loppet och är strået vassare denna gång. Det är bra emot men hon borde vara med där framme någonstans.
Captain My Captain (8) var senast ut i ett lärlingslopp. Tappade då från start men gick helt okey därefter. Hade innan haft ett uppehåll men med det loppet i sig bör han ha gått framåt. Han är inte så tokig i grund och botten så han kan absolut vara med i striden med lite klaff på vägen.
Global Welcome (9) var riktigt bra näst senast men kom aldrig in i matchen i starten efter. Det loppet kan vi bara glömma. Allt har verkat bara bra i jobben så formen sitter där. Lång distans är ett plus. Hoppas att han kan vara med där framme någonstans.

 

 

Romme, den 15 augusti (11 augusti):

 

V75-1 (lopp 5):

3. LUNA NERA DOC – OSKAR J. ANDERSSON: Hon har varit bra länge men framförallt senast då vi från ett passande utgångsläge ryckte skora för första gången. Imponerade då på en fin tid. Nu är det tuffare emot så vi för i första hand se henne som en outsider. Går nu i en hybridvagn men barfota igen.
6. VISCOUNT – OSKAR J ANDERSSON: Han var riktigt duktig senast. Fick öppna tufft för spets och blev sedan väl pigg och hushåll inte direkt med krafterna. Höll med tanke på det bra även om det inte riktigt räckte sista biten. Allt bra därefter så formen sitter där. Vi är optimister angående hans möjligheter. Går nu i en vanlig sulky men barfota runt om. Jag hoppas att han är med i segerstriden.
8. MATADOREN EME – JOAKIM HISVEDS: Han håller fortsatt fin form. Hade dock otur och kom illa till senast. Har nu ett smygläge men det gäller att det löser sig. Klaffar det på vägen är han bra nog att kunna vara med bland de tre. Går med skor denna gång och eventuellt med ett norskt huvudlag för första gången.

V75-2 (lopp 6):

2. EBONY BOKO – JÖRGEN WESTHOLM: Han var senast ut i Gävles Supersprint men var ej som bäst den dagen. Nu verkar allt bra igen och han sköter jobben som önskat. Ar nu ett kanonläge och i kraft av de tycker jag att han skall ses med chans att dyka upp bland de tre.
11. SIR HENRY P.HILL – JÖRGEN WESTHOLM: Han huserar vanligtvis på längre distanser så det här blir lite ovant för hand del. Han har form men läget är knepigt så vi ligger nog lite lågt angående hans chanser. Kommer nu att gå med skor.

V75-3 (lopp 7):

1. CHABLIS RIBB – LEIF WITASP: Hon hade inte startat på en dryg månad inför kvalet senast. Var ar faktiskt vassare än vad jag hade anat och bör gå framåt med lopp i kroppen. Läget är perfekt och min förhoppning är att vi kan hålla spets och bli kvar där. Går utan framskor och med öppet huvudlag samt urryckare vilket är de samma som tidigare.
7. JES ANGEL – FREDRIK LINDER: Hon överraskade mig tidsmässigt senast. Hade underkant 1.10 sista varvet och det är verkligen starka papper. Hon gick då med tyngre boots men till det här loppet tar vi en lite lättare variant. Hon kommer säkert att göra ett bra lopp men längre än till en skaplig placering vågar jag inte hoppas. Går barfota runt om.

V75-4 (lopp 8):

5. BELUGA WINNER – MARCEL HJORT: Han är vass från start så läget bör passa. Tanken är att ladda för spets och kommer han dit så får han fortsätta där. Han är bra och jag blir inte överraskad om han är med och gör upp om segern. Han kommer nu att provas med norskt huvudlag. Går barfota bak.
6. MIO FLASH – CLAES ESKILSSON: Han kan öppna rätt så bra så det bör bli ett bra läge trots spåret. Han har utvecklats en del i sommar och känns bara bättre och bättre. Det är väl inte det vassaste V75-loppet så med lite klaff på vägen skall han kunna vara 3-4. Går barfota runt om.
8. EBBA RUNNING – JOAKIM ESKILSSON: Hon gillar inte att vara på resande fot så det är en stor fördel att få starta på hemmaplan. Kort distans är ett plus men läget ett åttondespår är naturligtvis negativt. Hon kan öppna bra så med lite tur kan hon hitta ned i slagläge. Löser det sig finns en plats bland de tre inom räckhåll. Hon kommer att gå barfota.
12. BOTTNAS FUTURE – HANS R STRÖMBERG: Hon är i finfin form och har gjort tre riktigt starka insatser inför det här loppet. Hade vi serverats ett mer passande läge än ett tolftespår hade jag trott på en bra chans. Nu är vi mer utelämnade och behöver tur men är inte helt borta med klaff. Går som senast barfota runt om och i en jänkarvagn.

V75-5 (lopp 9):

5. URAL – SUSANNE RICHTER: Han håller sin fina form och har skött jobben inför den här starten på bästa tänkbara sätt. Har inte haft någon tur med startspår tidigare i år men har nu ett mer passande läge. Kan han bara hitta ned i slagläge så skall han även kunna vara med bland de tre. Går barfota fram.
10. LAWMAKER – WILLIAM ERIKSSON: Han hade problem med en tand i senaste starten och fungerade av den anledningen inte fullt ut. Han har inte haft någon tur och han är bättre än raden. Vill dock se att det stämmer på vägen innan jag vågar tro fullt ut på några stordåd. Möter tuffa hästar men får han sitt lopp i rygg så kan han avsluta vasst. Går nu barfota runt om och vi återgår till en jänkarvagn.

V75-6 (lopp 10):

2. NO DOUBT – EMILIA LEO: Han var helt strålande vid seger i kvalet. Gick den tunga vägen men kunde ändå avgöra till seger. Allt har känts bara bra efter loppet så formen sitter där. Har ett passande läge och jag räknar med att kunna nå ledningen och där kör jag. Jag hoppas att vi är med och gör upp om segern. Eventuellt kommer han nu att gå i jänkarvagn för första gången.
7. MARRE’S DREAMBOY – JÖRGEN WESTHOLM: Han gick helt fantastiskt i försöket som knappt slagen trea. Är ännu så länge lite trög och jag kommer i veckan att testa urryckare. Funkar det blir det så på lördag. Läget är inte bra men skulle vi ha flyt på vägen kan det vara ett skrällbud. Har går barfota fram och i en vanlig sulky.

V75-7 (lopp 11):

1. WINGMASTER – EMELIE PERSSON: Han känns riktigt fin i jobben och verkar ha tagit det tunga loppet senast på bästa sätt. Öppnade rätt så bra senast så med en liknande inledning så är förhoppningen att han kan få ett lopp där framme någonstans. Det är ett jämnt lopp men med lite klaff skall han kunna vara med bland de tre. Eventuellt blir det jänkarvagn denna gång. Han går med skor.

 

Romme, den 15 augusti (12 augusti):

 

Joakim Elfving:

Under the Counter (1) har gjort det bra i stort sett hela året. Gick okey senast men har varit struken därefter. Har gått ett skarpare banjobb inför den här starten och det var helt okey. Det behövs dock ett lopp i kroppen innan toppformen sitter där. Tycker ändå att hon skall kunna vara med bland de tre.
Qeen Roc (2) var fin senast och visade då att hon på allvar är på väg mot form igen. Dras dock mer eller mindre som vanligt med ett dåligt startspår och det krävs därmed en del tur på vägen. Löser det sig är hon med och gör upp om segern.
Lamona Håleryd (3) har inte startat på 6 veckor och det i kombination med att hon serverats sämsta tänkbara läge innebär att man måste ligga lågt. Hon känns annars fin i jobben men risken är stor att hon nu kommer att hamna illa till.
Brenne Järven (4) är ny hos oss och det skall bli skoj att se var vi har honom. Läget med bakspår på tillägg är väl inte det skojigaste men han verkar i fin form så jag hoppas och tror att han kommer att göra ett bra lopp. En fin placering i varje fall.

Erik Berglöf:

A Deal is a Deal (5) är en rejäl häst som gör bra lopp varje gång. Mer ett tuffare gäng denna gång men det är en stark herre som går till mål . Satt fast med vinnarkrafter senast. Med klaff är han med i striden. Spåret är inga problem.

Roger Walmann:

Urban Kronos (6) har varit skadedrabbad men har i år gjort några fina lopp inte minst senast. Har hög kapacitet men det har blivit väl långt mellan starterna inför den här uppgiften. Det kan fattas lopp i kroppen för att vara helt på topp. Duger annars i klassen. Kan öppna hyggligt så läget behöver inte vara fel.
Southwind Hydro (6) signerar jämna fina insatser men har haft dåliga lägen sina senaste starter. Nu däremot har han ett tilltalande spår och bör därmed hitta vettigt slagläge. Tror ändå att han får svårt att vinna men över passande distans kan han ta en fin placering.
Ti Punch Broline (11) har gjort det bra i sina senaste starter. Var trea från spets senast och är bäst då hon är med där framme direkt men har svårare att avgöra bakifrån. Från ett spår en bit ut på vingen det blir nog svårt att komma till i loppet. I första hand jagar hon en bra slant.

Stefan Melander:

Sir Q.C. (6) har rätt så fin form men har dragits med dåliga lägen en period. Nu kan han få ett bra lopp och därmed skall han kunna vara med och tampas om en 4-5 plats.
Milligan’s School (9) har fått ett intressant spår. Han kan öppna raskt men utan att för den skull vara någon blixt. Det bör dock under alla omständigheter bli ett bra lopp där framme i spets eller rygg ledaren. Sedan gäller det bara att det löser sig. Har bra form och att han var oplacerad efter ett tufft lopp i Hugo Åbergs var inget att säga om. Med klaff slutar han i striden.
Snowstorm Hanover (9) har riktigt fin form och han glänser i jobben. I lopp har han dock gång efter annan haft otur. Senast fick han gå för tidigt och stumnade. Gången innan var han med i en tuff inledning utan att få spets. Höll ändå bra som tvåa bakom Dreammoko. Har ett bakspår så det gäller att han får ett rygglopp och helst överpace där framme. Ett platsbud.
Load Master (10) har utvecklats för varje start och går fina tider utan att få vinna. Har nu ett passande läge och i knallform så vi räknar med en fin placering. Eventuell tar vi av med skorna för första gången.
Hell Bent for Am (10) är en topphäst som senast fick segerraden spräckt p.g.a. ett materialfel. Ett bandage lossnade och fastnade vilket kunde ha ändat riktigt illa. Det var ändå bra gjort att greja en finalplats. Han håller fortsatt samma fina form och räknas. Men läget ser tufft ut och det kan bli svårt att slå de där framme.

Jerry Riordan:

Globalizer (7) är riktigt bra men det lär inte hjälpa denna gång. Från bricka tolv mot bra hästar är det svårt. Hon får smyga med och med klaff kan det bli en mindre slant.

Johan Untersteiner:

Sandsjöns Enzo (11) visade fin form senast då han trots ett tungt utvändigt lopp höll till tredjepriset. Bör rimligtvis vara strået vassare till denna start. Har ett lämpligt startspår och även om jag inte kan motståndet tycker jag att han skall ses med chans att vara med bland de tre.