Travskolans ponnyer


I vårt utbildningsstall på Rättvikstravet finns det tre gotlandsruss och tre shetlandsponnyer samt naturbruksgymnasiets sex stora hästar. Gymnasiet och travskolan har ett bra samarbete och lånar varandras hästar.

I travskolans stall finns följande ponnyer:

Poseidon Trot

f 2011 e: Jabb KL u: Pärla ue: Ripadals Jecell

Poseidon är en russvalack som gillar att bli ompysslad, att komma ut och bli riden eller körd, att komma ut i hagen, in från hagen…ja han verkar gilla det mesta!
Poseidon är en snäll och rar ponny som inte har något bus för sig och han gör sitt bästa i alla lägen.
Poseidon blommade ut på tävlingsbanorna under 2019, vann två lopp och har ett rekord på 2.16.

 

 

Charmant II ”Challe”

 

Född: 2016 e: Recent u: Viola III ue: Zentor

Challe är en shettisvalack som kom till travskolan i december 2021. Han är en rar och lite försiktig ponny som gillar att sticka ut huvudet genom boxdörren och tigga uppmärksamhet från alla som går förbi. Challe hade gjort ett fåtal starter innan han kom till oss och vi hoppas att han ska utvecklas till en fin både lektionshäst och tävlingsponny med tiden.

Solos XtraXtra2

f 2002 e: Ruffsen u: Solos Myria ue: Jupard

Xtra är en pigg och framåt ponny som passar såväl nybörjare (där hon är snäll och säker och expert på precisionskörning), som den mer rutinerade (där hon med sitt driv och energi känns som en liten storhäst). Xtra är den ponny som varit på Travskolan längst, och hon är många elevers favorit. Xtra har ett travrekord på 2.05 och har tjänat drygt 13000 kronor.

Carneol

Född: 2006 e: Raider u: Cajsa Kavat ue: Hero

Carneol är vår största ponny med sina 127cm och han är en mångsidig ponny som tävlat både trav, monté, hoppning och dressyr. Vi lånar Carneol och hoppas att vi kommer kunna göra det en lång tid framöver för han är en populär ponny som även blev Årets stallbästis 2019. Carneol har ett travrekord på 1.59 och ger kuskarna en bra lektion i att ”bära” hästen, han är som ett litet kallblod på banan.

 

 

Fiddeli

Född: 2005 e: Fridhems Algot u: Toddy ue: FreddieFiddeli ny

Fiddeli är en pigg och glad shettisdam som är ständigt positiv till allt vi hittar på, och väldigt snäll med såväl de minsta eleverna i knattekursen som de äldre. Med ett enormt hårsvall, massor av pannlugg, man och svans, är hon väldigt söt och väldigt poppis.
Hon är en duktig tävlingsponny och har vunnit 18 lopp och tjänat över 16 000 kronor.  Travrekordet ligger på 2.32.0.

 

 

 

Kumlaby Tandtroll

Född: 2010 e: Titol u: Smedens Falsett ue: Aramis S.

Trollet, som han kallas, kom till travskolan våren 2020 och är verkligen ett riktigt charmtroll! Vi har aldrig sett en ponny med så mycket man och pannlugg förut och han drar verkligen blickarna till sig! Trollet gillar uppmärksamhet, att jobba på olika sätt och såklart- MAT! Är man shettis så är man.
Trollet har ett rekord på 2.50 och har startat ett trettiotal gånger.