Sybille Tinters storform fortsätter!

Hon vinner vartannat lopp hon startar i.
På onsdagen höll Sybille Tinter sin svit under V86®.
– Hästarna verkar aldrig bli trötta, förklarade tyskan som lärt sig både språket och travsporten i sitt nya hemland.

Hon kom hit med sin far Klaus Kern som var, och i viss mån fortfarande är, en färgklick på svenska travbanor sedan början på 2000-talet.
Nu har Sybille Tinter tagit över ansvaret för verksamheten och resultaten har aldrig varit bättre än denna vinter.
Tolfte årssegern kom genom Zidane D.E. som speedade ner konkurrenterna från tredje par utvändigt i händerna på Tomas Pettersson.
– Jag är superglad, jag är så nervös. Han fick ett drömlopp serverat av Tomas, jag gjorde hon rätt kuskval idag. Hästen kämpar alltid hela vägen in i mål, jublade Tinter som bara har storstallen Lugauer, Bergh, Nurmos och Redén före sig i segerlistan under 2021.
– Jag vet inte varför det går så bra just nu. Jag tränar inte mer och inte mindre än tidigare. Men hästarna har hittat formen och verkar älska snön, fortsatte tyskan som inte hade någon erfarenhet av nodiska vinterbanor när hon kom hit.
– I Tyskland brukar man säga att en häst som springer på brodd blir trött efter 500 meter. Det har jag med mig sedan barndomen. Därför kör jag väldigt sällan mina hästar med brodd runt om i lopp. Gärna brodd bak, men inte fram. De andra kanske tycker jag är tokig, men så gör jag, berättar Sybille Tinter.

Robin Johansson, Kanal 75

Flera dalasegrar i onsdags

Sybille Tinter var dock inte enda dalatränare som kunde räkna in seger i onsdags. På Bergsåker blev det seger i inledande loppet för Joakim Elfving-tränade Dino Cream med Magnus A Djuse i sulkyn. Segertiden blev 1.19,2 och segern direkt i tävlingsdebuten var värd 50.000 kronor.

Samtidigt på Solvalla styrde Solvalla-licensierade Anders Eriksson Stellan Tidelius-tränade Balto d’Huon till seger i kvällens fjärde lopp. Segertiden blev 1.14,5 2160 meter och segern var värd 60.000 kronor.

Dalasegrar på Bollnäs, Eskilstuna och Gävle

I tisdags blev det flera dalasegrar på Gävle. I kvällens första lopp styrde Rikard N Skoglund Joakim Elfvings Enola Gay till andra raka seger. Segern var värd 25.000 kronor och segertiden blev 1.17,4 2140 meter. I tredje loppet var David Grundmann först i mål med Jörgen Westholms Ninepoints Coolman. Här var segern värd 30.000 kronor och segertiden blev 1.17,5 2140 meter. Tredje dalasegern på Gävle kom redan i följande loppet när det blev seger för Fredrik Linder med egentränade Isa. Segern var värd 35.000 kronor och segertiden blev 1.12,8a 1640 meter. En seger blev det för Sybille Tinter även på Gävle när Solvalla-licensierade Claes Sjöström var först i mål med Sybilles Twinkle Face* i kvällens nionde lopp. Segern var värd 30.000 kronor och segertiden blev 1.14,8a 2140 meter.

I måndags på Eskilstuna vann Fredrik Linder-tränade A Diva I Am kvällens första lopp på Eskilstuna med Erik Adielsson i sulkyn. Segertiden i debuten blev 1.17,0 2140 meter och segern var värd 25.000 kronor. Emilia Leo vann kvällens fjärde lopp på Eskilstuna med egentränade Jaguar Hill och här var segern värd 30.000 kronor och segertiden blev 1.13,3a 1640 meter.

I söndags på Bollnäs hade det redan blivit en seger för Emilia Leo när hon var först i mål egentränade Sign Me Up Too i eftermiddagens nionde lopp. Segern var värd 35.000 kronor och segertiden blev 1.14,1a 2140 meter.

Dalatravet gratulerar till segrarna!

Fotnot: Tomas Pettersson med Zidane D.E.*, bild ©mittbild.se / TR Media.

Av: Kaj Närhinen, sportchef / Dalatravet