Succé för Emilia Leo – ”Man blir som ett barn”

No Doubt tog hem E3 Consolation på Bergsåker i imponerande stil för sin tränare Emilia Leo.
Hon har dessutom fött upp hästen som tjänade 100 000 kronor.
– Man blir som ett barn sådana här gånger, sa Emilia Leo.

Bergsåker inledde sitt dubbeltrav under fredagskvällen och värmde upp inför den stundande lördagen med V75-finaler och E3-finaler.
I E3 Consolation för hingstar och valacker blev det en övertygande seger för No Doubt, som tränas och kördes av Emilia Leo. Hästen tog hand om ledningen men tvingades anföra i ett tufft tempo då den utvändiga hästen var het. Första femhundra metrarna travades efter 1.10 och varvet på 1.13. Men trots det hade No Doubt inga problem att glida ifrån till en lätt seger över upploppet. Emilia Leo var jublande glad och gjorde segergest när mållinjen passerades. Segertiden blev 1.13,1/2140 meter och förstapriset var 100 000 kronor.
– Det blev verkligen tufft men hästen verkar vara en riktig frontrunner. Även om det hade gått snabbt hade jag en bra känsla inför upploppet. Samtidigt var det mycket känslor inblandade men det blev enkelt till slut, sa Emilia Leo som dessutom är uppfödare till hästen.
I E3 Consolation för ston blev det en enkel seger för Namanga Bo, tränad av Dion Tesselaar, och körd av Kim Eriksson. Ekipaget kom tidigt till ledningen och fick bestämma i ett moderat tempo. Namanga Bo gled enkelt ifrån över upploppet på tiden 1.14,3/2140a. Förstapriset var även här 100 000 kronor.

Hail Mary fick segerraden bruten
I ett försök till Norrlands Grand Prix, innan V64 började, jagade Hail Mary sin tionde raka seger. Men det tog stopp vid nio raka för megafavoriten som inte var som bäst den här dagen. Visserligen fick han ett tufft lopp utvändigt om ledaren men Robert Bergh sa efter loppet att han hade väntat sig mer. Hail Mary slutade fyra i mål och vann gjorde Global Adventure och Erik Adielsson som spurtade till en säker seger. Detta efter en perfekt resa i andra par utvändigt. Global Adventure, som tränas av Svante Båth, vann Svampen som tvååring och belönades nu med 40 000 kronor i förstapris. Segertiden blev 1.11,7/2140a.