Stipendium startas i Jim Fricks namn

Förra helgen kom beskedet att Jim Frick, en av våra allra framgångsrikaste, gått bort. Nu startar familjen Frick ett nytt stipendium. – Pappa var så oerhört tacksam över all uppmärksamhet och positiva omdömen han fick under hela sin karriär och inte minst efter olyckan 2010. Att vi i familjen ville instifta ett stipendium tyckte han var en bra idé, säger sonen Daniel Frick.

Familjen Frick startar till Jims minne en stipendiefond där man vill stötta organisationer eller individer som, antingen själva eller till hjälp för andra, främjar att ungdomar kan uppleva och verka inom travsporten. Meningen är att stipendiet kommer att utdelas årligen, med start år 2021, i samband med det nyinstiftade loppet Jim Fricks Minne i Rättvik. Läs mer i bilagan.

– Efter det tragiska och ledsamma beskedet i helgen, känns det mycket bra att detta görs och vi kommer så klart att bidra till stipendiefonden säger Marjaana Alaviuhkola, ordförande i Svensk Travsport.

Mitt i sorgen vill familjen Frick också rikta ett stort tack för alla fina hälsningar de fått i samband med Jims bortgång.

Jim Frick kommer att begravas, i kretsen av familjen och de närmaste vännerna, i Rättviks kyrka lördagen den 15 augusti. För övriga som vill ta ett sista farväl så kommer kyrkan att vara öppen mellan klockan 13-14.

Hedra gärna Jim Fricks minne med en gåva till stipendiefonden.

Swish: 123 610 86 25 (Åsa Frick AB).

Plusgiro: 1806 998 – 9 (Åsa Frick AB).

Skicka gärna med en hälsning på mejl till minne.till.jim@gmail.com.

Mer info om stipendium