Senaste nytt med hemmalaget inför lördagen

Nio dalatränade ekipage startar på lördagen inom V75-loppen, och vår tipsexpert Lars Lindh har ringt upp samtliga hemmatränare och kollat upp läget med dalahästarna. 13 V75-segrar har dalatränade ekipagen tagit i år, och vi håller tummarna för V75-seger nummer 14 för dalatränade ekipage och kanske någon till!

Dalatränade hästar inom V75-omgången

V75-2 (lopp 6):

2. MATADOREN EME – JOAKIM HISVED: Han håller fin form. Har ett perfekt startspår och härifrån kommer han i varje fall att få ett bra lopp. Drömmen är att han kan komma till ledningen en position varifrån han säljer sig dyrt. Det är ett jämnt lopp men jag blir inte överraskad om an dyker upp i segerstriden. Inga ändringar är inplanerade.
9. EXPENSIVE – FREDRIK LINDER: Han gick riktigt bra senast även om en taktisk miss innebar att vi fick nöja oss med andraplatsen. Hade ändå i underkant 1.11,0 sista 800 meter på honom. Han kommer troligtvis att gå med rycktussar denna gång vilket bör vara ett plus. Han har gjort allt rätt så här långt så förhoppningen är att han skall vara med i striden även i V75-sammanhang. Några balansändringar är inte aktuella.

V75-3 (lopp 7):

9. URAL – SUSANNE RICHTER: Han vann enkelt efteråt ha tagit över ledningen efter 400 senast. Går bra bakifrån så läget går bra. Däremot om banan blir tung är det ett klart minus. Vi hoppas på tempo och ett passande rygglopp. Med klaff är han med i striden. Han går barfota runt om och vi kör i en jänkarvagn.
12. AJLEXES CUBANO – ANDERS JONSSON: Han har tyvärr fått ett helt iskallt läge. Härifrån är han utelämnad och det handlar därmed mest om att smyga med och ta vad man kan få. Han går med skor runt om, ett norskt huvudlag och i en jänkarvagn.

V75-4 (lopp 8):

2. ÅSTAS GOTTHARD – KAJSA FRICK: Han står perfekt inne i loppet men möter knivskarp konkurrens. Vi får leta oss ned banan och försöka få ett lämpligt rygglopp. Klaffar det på vägen skall han kunna få en fin placering men att vinna känns långsökt. Inga ändring balansmässigt är aktuellt.

V75-5 (lopp 9):

7. BOTTNAS FUTURE – HANS R STRÖMBERG: Hon var ut i Bollnäs i lördags och gick helt okey mot tuff konkurrens. Hon fick ledningen men släppte och hängde med på ett bra sätt. Vann i Rättvik på bra sätt gången innan så forne sitter där. Hon kan öppna rätt så bra men spåret är ändå negativt. Den långa distansen klarar hon men är inget plus. Hon kan vara 3-4. Inga ändringar är aktuella.
8. GLOBAL ARMY – JÖRGEN WESTHOLM: Han har gjort det bra i sina senare starter inte minst på Solvalla senast där han var trea utan att få fritt sista biten. Har ett åttondespår vilket innebär att det krävs lite tur att hitta ned. Klaffar det på vägen kan han mycket väl dyka upp på en

V75-7 (lopp 11):

8. SIR HENRY P.HILL – JÖRGEN WESTHOLM: Han har gjort det helt okey i sommar. Var kanske inte helt på topp senast men det var ändå inget att säga om fjärdepriset. Han är lite känslig från start så galopprisken finns där men felfri skall han kunna vara 3-4. Går nu i en vanlig sulky. I övrigt inga ändringar.
9. QUARCIA – ROGER FORSLUND: Hon går egentligen bäst med ett rygglopp så utvecklingen i lördags då hon kom till spets var inte det optimala. Formen känns fortsatt lika fin och hon kan säkert en 13 tid även över den här distansen. Att det blir täta starter tror jag inte är något negativt. Går med skor och i en vanlig sulky och med ett norskt huvudlag.

 

Dalatravet önskar lycka till!

Fotnot: Ural med Rikard N Skoglund vid segern på Solvalla 21 juli 2020.

Av: Kaj Närhinen, sportchef / Dalatravet