Seger direkt i debuten som tränare!

Första tränarsegern direkt i första starten, det hör inte till vanligheterna, men Vilma Lindahl 21-år gjorde denna bedrift när hennes Klack Loke tillsammans med David Grundmann vann i torsdags (25 juni) kvällens sjätte lopp på Gävle. VI ringde upp Vilma och kollade upp läget efter segerrika tränardebuten.

Din bakgrund inom travet?

-”Jag har egentligen hållit på för det mesta med ridhästar, men förra sommaren jobbade lite hos Oskar J Andersson och då började travintresset växa fram. Efter det har jag hjälpt min farbror (Örjan Lindahl) med hans hästar här i Sala. Samtidigt har jag sökt efter en egen häst att köpa och hittade till sist Klack Loke från uppfödarna Jessica Olsson och Joakim Reiser. Han kom till Sala i mitten av maj, och först fick Örjan stå för hästen, men när jag fick licensen klart i mitten av juni tog jag över träningsansvaret över även på papper, ” berättar Vilma Lindahl.

Förväntningarna inför första starten i din regi?

-”Jag hade faktiskt inga större förhoppningar inför starten på Gävle. Ville ju se först och främst var han ligger formmässigt. Men det blev ju mycket mera än bara en start i mängden! Jag blev orolig när han fick springa hela vägen i ledningen, att han skulle han vilja springa ända in i mål. Men det gjorde han inte, utan Klack Loke överraskade mig väldigt positivt. Vill också lägga till att David Grundmann körde väldigt bra, och han har hjälpt mig med fortkörningen så det var kul att han fick vinna med Klack Loke”, ger Vilma beröm både till sin häst samt kusken David Grundmann.

 

Bild: David Grundmann efter segern på Gävle 25 juni. Fotograf: Jessica Olsson.

Träningsmöjligheter och upplägg

– Jag har hästen hos Örjan och han bor ju granne med Jörgen Westholm, och jag är väldigt tacksam att vi får köra snabbjobben hos Jörgen. Annars har jag försökt bygga på psyket på Klack Loke, mycket varierande träning som innehåller ridpass, långturer med mera. Han verkar trivas med livet för tillfället väldigt bra, och är en bra polare med Örjans tvååriga varmblodiga”, ” berättar Vilma.

Framtiden?

-”För Klack Lokes del blir det Hagmyren nästa fredag (3 juli). Blir nog ett lite tuffare lopp, men samtidigt ser vi hur han tagit Gävles start, och David får naturligtvis fortsätta att köra. I framtiden skulle jag vilja jobba mera med hästar, nu jobbar på Lidl i Västerås och har travet som hobby. Men vill utveckla mig inom travet och till nästa har jag som mål att ta körlicens, och vi får se vad det blir inom travet i framtiden. Väldigt roligt är det att hålla på med trav”, avslutar Vilma Lindahl intervjun.

Dalatravet gratulerar till segern och önskar lycka till på Hagmyren!

Fotnot: Vilma och Klack Loke efter segern på Gävle 25 juni.

 

Av: Kaj Närhinen, sportchef / Dalatravet