Många glada travgalevinnare

Glädjen och stoltheten är stor på många händer när Dalatravet ringer runt och berättar att Dalatravgalan blivit inställd men att de aktiva eller hästarna vunnit utmärkelsen i respektive klass. Självklart så kommer alla vinnare att hyllas på något sätt när coronasmittan lugnat ned sig i samhället.

Årets 4-åring vbl Zeta Wise As
Tränare: Fredrik Linder

(Zeta Wise As utvecklades enormt som 4-åring och segrade i försök till Drottningens pokal på Åby, oplacerad i finalen och segrade i både försök och final av StoSprintern på Halmstad. Tjänade över 1,1 miljon under året).

Fredrik Linder blev mycket nöjd när han fick reda på att Zeta Wise As blev årets 4-åring på Dalatravet. Efter hennes fantastiska 4-årssäsong stod valet att traggla på i stoeliten, tävla i Frankrike under vintern eller i USA, men i stället bestämde kretsen kring den här fina märren att betäcka henne. Valet på första partner föll på Chapter Seven. Nu går hon i väntans tider på andra sidan Atlanten och förhoppningsvis kommer hon att leverera lika fina tävlingshästar som hon själv var.

Magdalena Eriksson:
Årets segerrikaste skötare på Dalatravet

”Magda” selade ut inte mindre än 8 st segrare på Romme och Rättvik under 2019 och får ett presentkort till ett värde av 1 000:-.

Årets uppfödarbragd:
Lars Andersson & Roger Karlsson Revelation

Att som liten uppfödare få fram en häst som segrare i en klassisk löpning är oerhört stort. Med glädje och stolthet var Lars Andersson och Roger Karlsson på plats när deras uppfödda häst Revelation segrade i Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro 2019. Hästen var till salu som ettåring utan att någon visade något större intresse. Per Nordström gillade dock vad han såg och bestämde sig direkt för att köpa honom och resten är som man brukar säga historia.

Årets proffstränare:
Jörgen Westholm 124 segrar 16 612 222:-

Med drygt 16,6 miljoner kr och 124 tränarsegrar blev Jörgen Westholm årets proffstränare 2019. Och att det är en nöjd Jörgen som får motta priset som årets proffstränare 2019 förstår vi när vi talat om nyheten för honom. Men han är lika nöjd med att stå som tränare till Årets 3-åring, Årets äldre varmblodiga ston och Årets äldre kallblod.

Årets 3-år varmblod Exodus Brick
Tränare: Jörgen Westholm

Ägare till Exodus Brick, Stall Ebba Britta, (Peter Magnusson), är mycket stolt och glad över utmärkelsen Årets 3-åring 2019. Exodus Brick gjorde en fantastisk treårssäsong som slutade med tre segrar. Kvalade in till Kriteriet och slutade 3:a i finalen och tjänade 1 000 000 kr. Han har nu vintertränat och är redo för start inom ett par veckor.

 

Årets äldre kallblod:
Guli Rubin Tränare Jörgen Westholm

Ägare Canopus Trav KB (Mikael Jonsson) blev oerhört glad när vi ringde upp och berättade att Guli Rubin blivit utnämnd till Årets äldre kallblod 2019. Guli Rubin visade under hela fjolåret att han är ett kallblod av yppersta klass. Fyra segar varav två på V75 och nästan en halv miljon intjänat under 2019. Hästen visar fortsatt fin form och startar på för fullt.

Årets äldre varmblod ston:
Amalia Cash Tränare Jörgen Westholm

Ägare till Amalia Cash, Stall ROHERO KB, blir jublande glada över utmärkelsen som Årets äldre varmblod ston 2019. Amalia Cash visade styrka och hårdhet under hela fjolåret. Hon vann ett V75 lopp och segrade i finalen av Maharajahs stoserie på Gävle. Nu väntar en ny karriär som fölsto och hennes första partner blir Nuncio.

Årets specialpris:
Dalatravets Ambassadör Jörgen Westholm

För att han med stort engagemang och generositet öppnat dörrar som vi knappt trodde var möjliga och visat näringslivet och makthavare vilken position travet har i samhället

 

Årets samtliga pristagare 2019

Pristagarna kommer att uppmärksammas i något officiellt sammanhang när travbanorna åter får tävla inför publik.

Årets Yngre Kallblod Gärdsjö Milla
Årets Äldre Kbl Sto Stuve Sky
Årets Äldre Kallblod Guli Rubin

Årets Treåriga Varmblod Exodus Brick
Årets Fyraåriga Varmblod Zeta Wise As
Årets Äldre Vbl Sto Amalia Cash
Årets Äldre Varmblod Perfect Dynamite
Årets Montéhäst Roadscanner

Årets Lärling Lukas L Svedlund
Årets Amatörkörsven Ante Lisell
Årets Montéprofil Christina A Hande
Årets Amatörtränare Tina Lisell
Årets Körsven Oskar J Andersson
Årets Proffstränare Jörgen Westholm

Årets Ungdom Malin Olsson-Blom
Dalatravets Ambassadör Jörgen Westholm
Årets Uppfödarbragd Lars Andersson & Roger Karlsson

Årets Ponnytravare Månstorps Quatro
Ponnyelitveckan Wången Cup Romme Casandra Herrmann
Ponnyelitveckan Wången Cup Rättvik Faye Kaiskog

 

Av Britt-Marie Johansson, Sportassistent Dalatravet