Läget med hemmalaget inför lördagen

16 dalatränade ekipage varav fyra är med i E3-finalerna på lördag! Dalatravets tipsexpert Lars Lindh kollade läget under tisdagen (11 augusti) med hemmalaget.

 

V75-1 (lopp 5):

3. LUNA NERA DOC – OSKAR J. ANDERSSON: Hon har varit bra länge men framförallt senast då vi från ett passande utgångsläge ryckte skora för första gången. Imponerade då på en fin tid. Nu är det tuffare emot så vi för i första hand se henne som en outsider. Går nu i en hybridvagn men barfota igen.
6. VISCOUNT – OSKAR J ANDERSSON: Han var riktigt duktig senast. Fick öppna tufft för spets och blev sedan väl pigg och hushåll inte direkt med krafterna. Höll med tanke på det bra även om det inte riktigt räckte sista biten. Allt bra därefter så formen sitter där. Vi är optimister angående hans möjligheter. Går nu i en vanlig sulky men barfota runt om. Jag hoppas att han är med i segerstriden.
8. MATADOREN EME – JOAKIM HISVEDS: Han håller fortsatt fin form. Hade dock otur och kom illa till senast. Har nu ett smygläge men det gäller att det löser sig. Klaffar det på vägen är han bra nog att kunna vara med bland de tre. Går med skor denna gång och eventuellt med ett norskt huvudlag för första gången.

V75-2 (lopp 6):

2. EBONY BOKO – JÖRGEN WESTHOLM: Han var senast ut i Gävles Supersprint men var ej som bäst den dagen. Nu verkar allt bra igen och han sköter jobben som önskat. Ar nu ett kanonläge och i kraft av de tycker jag att han skall ses med chans att dyka upp bland de tre.
11. SIR HENRY P.HILL – JÖRGEN WESTHOLM: Han huserar vanligtvis på längre distanser så det här blir lite ovant för hand del. Han har form men läget är knepigt så vi ligger nog lite lågt angående hans chanser. Kommer nu att gå med skor.

V75-3 (lopp 7):

1. CHABLIS RIBB – LEIF WITASP: Hon hade inte startat på en dryg månad inför kvalet senast. Var ar faktiskt vassare än vad jag hade anat och bör gå framåt med lopp i kroppen. Läget är perfekt och min förhoppning är att vi kan hålla spets och bli kvar där. Går utan framskor och med öppet huvudlag samt urryckare vilket är de samma som tidigare.
7. JES ANGEL – FREDRIK LINDER: Hon överraskade mig tidsmässigt senast. Hade underkant 1.10 sista varvet och det är verkligen starka papper. Hon gick då med tyngre boots men till det här loppet tar vi en lite lättare variant. Hon kommer säkert att göra ett bra lopp men längre än till en skaplig placering vågar jag inte hoppas. Går barfota runt om.

V75-4 (lopp 8):

5. BELUGA WINNER – MARCEL HJORT: Han är vass från start så läget bör passa. Tanken är att ladda för spets och kommer han dit så får han fortsätta där. Han är bra och jag blir inte överraskad om han är med och gör upp om segern. Han kommer nu att provas med norskt huvudlag. Går barfota bak.
6. MIO FLASH – CLAES ESKILSSON: Han kan öppna rätt så bra så det bör bli ett bra läge trots spåret. Han har utvecklats en del i sommar och känns bara bättre och bättre. Det är väl inte det vassaste V75-loppet så med lite klaff på vägen skall han kunna vara 3-4. Går barfota runt om.
8. EBBA RUNNING – JOAKIM ESKILSSON: Hon gillar inte att vara på resande fot så det är en stor fördel att få starta på hemmaplan. Kort distans är ett plus men läget ett åttondespår är naturligtvis negativt. Hon kan öppna bra så med lite tur kan hon hitta ned i slagläge. Löser det sig finns en plats bland de tre inom räckhåll. Hon kommer att gå barfota.
12. BOTTNAS FUTURE – HANS R STRÖMBERG: Hon är i finfin form och har gjort tre riktigt starka insatser inför det här loppet. Hade vi serverats ett mer passande läge än ett tolftespår hade jag trott på en bra chans. Nu är vi mer utelämnade och behöver tur men är inte helt borta med klaff. Går som senast barfota runt om och i en jänkarvagn.

V75-5 (lopp 9):

5. URAL – SUSANNE RICHTER: Han håller sin fina form och har skött jobben inför den här starten på bästa tänkbara sätt. Har inte haft någon tur med startspår tidigare i år men har nu ett mer passande läge. Kan han bara hitta ned i slagläge så skall han även kunna vara med bland de tre. Går barfota fram.
10. LAWMAKER – WILLIAM ERIKSSON: Han hade problem med en tand i senaste starten och fungerade av den anledningen inte fullt ut. Han har inte haft någon tur och han är bättre än raden. Vill dock se att det stämmer på vägen innan jag vågar tro fullt ut på några stordåd. Möter tuffa hästar men får han sitt lopp i rygg så kan han avsluta vasst. Går nu barfota runt om och vi återgår till en jänkarvagn.

V75-6 (lopp 10):

2. NO DOUBT – EMILIA LEO: Han var helt strålande vid seger i kvalet. Gick den tunga vägen men kunde ändå avgöra till seger. Allt har känts bara bra efter loppet så formen sitter där. Har ett passande läge och jag räknar med att kunna nå ledningen och där kör jag. Jag hoppas att vi är med och gör upp om segern. Eventuellt kommer han nu att gå i jänkarvagn för första gången.
7. MARRE’S DREAMBOY – JÖRGEN WESTHOLM: Han gick helt fantastiskt i försöket som knappt slagen trea. Är ännu så länge lite trög och jag kommer i veckan att testa urryckare. Funkar det blir det så på lördag. Läget är inte bra men skulle vi ha flyt på vägen kan det vara ett skrällbud. Har går barfota fram och i en vanlig sulky.

V75-7 (lopp 11):

1. WINGMASTER – EMELIE PERSSON: Han känns riktigt fin i jobben och verkar ha tagit det tunga loppet senast på bästa sätt. Öppnade rätt så bra senast så med en liknande inledning så är förhoppningen att han kan få ett lopp där framme någonstans. Det är ett jämnt lopp men med lite klaff skall han kunna vara med bland de tre. Eventuellt blir det jänkarvagn denna gång. Han går med skor.

Dalatravet önskar lycka till!

Fotnot: Leif Witasp med Chablis Ribb vid försöksegern på Färjestad 3 augusti. Bild Maria Holmén TR Bild