Emilia bytte hemmabana till Romme!

Emilia Leo som vann ifjol 118 lopp inom monté- och sulkylopp har från årsskifte Romme som sin hemmabana. Den senaste tiden hade Emilia sin licens på Gävletravet, där hon var lärling hos Johanna K Karlsson. Vi ringde upp Emilia när hon var på väg till Bollnäs under fredag eftermiddagen för att ställa frågor åt henne om framtidsplaner med mera.

Var håller du till med hästarna?

Egentligen innebar bytet av hemmabana till Romme ingen större ändring till min vardag, då jag har varit här i Borlänge från sedan maj ifjol. Men efter att licenssystemet förnyades från årsskiftet blev det naturligt för mig att byta till en B-licens på Romme. Jag har haft hästarna under hela denna tid  i ett stall i Yttre Svärdsjö några kilometer söder om Romme. Så jag kan utnyttja på ett smidigt sätt använda Rommes träningsmöjligheter att träna mina hästar. Jag har för tillfället fem hästar på min träningslista, och i nuläget känns det ganska lagom. Min mamma hjälper mig med skötseln om hästar, och då kan jag åka runt och köra samt rida lopp på ett smidigt sätt.

Monté / sulky?

Det har ju gått väldigt bra för mig i montéloppen under de senaste åren, men jag har glädjande nog fått väldigt fina chanser i sulkyloppen under senaste tiden. Och på sulkysidan finns det i nuläget mera att hämta, då montésporten växer ju tyvärr inte så jättemycket här i Sverige. Men båda disciplinen är naturligtvis viktiga för mig.

Frankrike?

Jag fick ju köra lopp i Frankrike under nyårsafton, och det var ju en väldigt trevlig upplevelse, och jag hoppas få flera chanser där nere. Att få rida montélopp i Frankrike vore något jätte häftigt, och jag har lite funderat på att prova med min egen Sign Me Up Too där nere i monté då han står bra till pengamässigt.

Framtiden?

Jag är ju ursprungligen från Borlänge, så det känns skönt att vara hemma igen. Jag har tänkt köra på såhär tillsvidare, men i framtiden kan jag tänka mig att ha några flera hästar i träning. Jag har ju gått proffstränarkurserna, men jag har inte ännu bestämt när jag skall ta ut min A-licens.

Dalatravet hälsar Emilia välkommen tillbaka till Romme samt önskar lycka till!

Fotnot: Emilia har vunnit finalen i Dalatravets Montéserie tre år i rad. Här vid senaste segern med Claes Sjöströms Sebastian Hall 15 november 2018.

Av: Kaj Närhinen, sportchef / Dalatravet