Emelie Persson delades ut stipendium!

Romme-licensierade Emelie Persson har utdelats Sagari AB:s stipendium på 100.000 kronor samt får hon välja en 1-årig Sagari AB ägd varmblodig häst som hon skall ha i sin träning..

-”Det här känns jätte spännande! Jag tror att mina och Sagari AB:s mål matchade väldigt bra, vi båda vill vara framgångsrika i de större loppen. Jag har ju fått vara med några gånger i årgångsfinalerna med Tro Lo Lo och Wingmaster. Dessa finaler har gett nog mersmak,” berättar en nöjd Emelie.

-” Att få välja en så fin stammad häst från Sagari AB:s hästar är nog otroligt inspirerande. Jag skall göra upp med Leif Witasp som kör in 1-åringarna till Sagari AB om en passande dag att åka upp till Rättvik och provköra unghästarna,” avslöjar Emelie.

Mål egen tränarrörelse

-”Jag har som mål att plocka ut i framtiden A-licens, och ha flera hästar från andra ägare i träningen. För dagen har jag fyra familjeägda hästar på träningslistan. Sagari AB:s häst blir första inte egenägda hästen i min träning, och detta är ett steg i rätt riktning mot till min dröm om att bli A-tränare. För tillfället har jag plats för alla hästar i mitt stall här hemma i Falun. Men om det blir flera hästar i träning, får man fundera på andra lösningar,” berättar Emelie om sina mål och drömmar.

Tränar i backe hemma och snabbjobb på Romme

-”Vi har en rundbana på gården, men för det mesta tränar vi ganska mycket i en backe som ligger nära oss. Sedan åker vi ganska ofta till hemmabanan Romme och kör snabbjobb där. Och jag tycker att mina hästar har presterat med dessa konceptet bra,” sammanfattar Emelie träningsförhållanden samt träningsmetoderna.

Dalatravet gratulerar till stipendiet!

Fotnot: Emelie Persson efter Wingmasters seger på Solvalla 20 augusti 2019.

Av: Kaj Närhinen, sportchef / Dalatravet