Aktuella ställning till Guldtäcket

Svensk Travsports Guldtäcke 2019 för 4-åriga och äldre kallblod (ej 3-åriga) går av stapeln den 11 augusti 2019 på Dannero, med 150 000 kr i förstapris.

Guldtäcket är en handicaplöpning med grundlag 1.28,0. De segerrikaste kallblodiga hästarna vid banorna B, Bo, Bs, D, F, G, H, Ro, Rä, Sk, Sä, U, År och Ös är kvalificerade för deltagande, dessutom den segerrikaste hemmahästen från någon av de övriga banorna. Kvalificeringsperioden löper under tiden 180730-190729. Observera att endast totalisatorlopp och sulkystarter räknas, ej poänglopp eller montélopp.

Observera också att de särskilda reglerna angående handicaplopp måste iakttas, d.v.s. att hästen måste ha fullföljt (ej diskvalificerad och ej distanserad) minst ett totalisatorlopp i sulky inom den senaste 6-veckorsperioden för att få anmälas till Svensk Travsports Guldtäcke. Perioden räknas bakåt från tidpunkten för startanmälan, som är den 5 augusti 2019. Godkänt lopp måste således ske mellan 24 juni till och med den 29 juli 2019, som är sista kvalificeringsdag. De som ska vara med i loppet har nu 1 månad på sig att starta, så att de uppfyller kvalifikationerna för att delta i loppet.

 

I länken nedan hittar man aktuella poängställningen

 

Poängställning

 

Fotnot: Linn Hellströms Skaffer Adrian med Ulf Eriksson i sulkyn vann ifjol Guldtäcket.