TRÄNARINTERVJUER

Här publicerar vi tränarintervjuer från travprogrammet till aktuell tävlingsdag. Ringer vi in senare tränarintervjuer under veckan noteras det i texten.

 

 

Romme, den 25 januari

 

 

Paw Mahony:

R.K.QUEEN (2) tror jag är en häst som kan bli riktigt bra framöver. Det känns i alla fall som en riktig plusvariant. Jag vet inte varför hon har blivit sen men när vi nu har haft henne i två-tre månader så har hon givit ett gott intryck. Jag har kört 1.18,5/1600 med henne för någon vecka sedan och då hade vi lite sparat. Läget är bästa tänkbara och det är klart att jag är optimist även om man inte ska säga allt för mycket när det handlar om debut.
LITTLESUPERSISTER (6) är inte så tokig men det har varit en del strul med henne. Hon fick griffelbenet avsparkat som tvååring och sedan var jag på väg att göra mig av med henne. Jag har fött upp henne själv och det gjorde att jag behöll henne. Nu kanske det blev lite för snabbt när hon kom till start och hon var inte riktigt klar. Hon gick bra efter en tuff öppning på Bjerke i första starten efter vila och var positiv då. Det kan kanske vara en liten luring den här gången.

Erik Lindegren:

JULIUS TABAC (1) har bra fart men har svårt att hålla sig lugn. Det är debut bakom bilen och jag hoppas han sköter sig. Vi får försöka hitta en rygg och sedan köra felfritt. Jag är nöjd med pengar nu.
JONATAN TROT (9) höll ganska bra senast i dödens men ändå tyckte jag att han saknade den riktiga skärpan. Det visade sig att han hade lite förhöjd puls efter det men nu är det okej igen. Det är ett frågetecken för distansen men om det funkar så är han så bra att han borde vara med långt framme.
TINTIN R.L. (10) har inte visat något extra på slutet och här blir det att sikta in sig på pengar.

Jörgen Westholm (genom Oskar J Andersson):

A´NANA DE BOHEM (3) har gjort det okej i början av sin karriär utan att få vinna. Jag tycker att det i grunden är en så bra häst att hon ska kunna vara med bland de tre främsta här. Eventuellt blir det ryckhuva på henne för första gången.
GNISTAS FILUR (7) är en kapabel häst som kan vara aningen knepig och lite hetsig men som hela tiden försöker att trava. Han var bra i debuten för oss men senast blev det galopp när det gick lite för fort. Läget kan passa bra med rygg för hans del. Om det löser sig så bör han kunna vara med i striden.
JOYUS (9) gick okej senast i första starten efter ett litet uppehåll. Distansen passar bra men läget gör att det ändå kan bli svårt. Vi får försöka hitta ned i ett vettigt läge och då tror jag på en bra insats.

Fredrik Linder:

VARG ELD (7) börjar det äntligen likna något för nu. Han är fräschare och finare och har slutat med sina trestegshopp. När han nu fungeerar bättre så tror jag att han är mogen för en 1.28-tid men jag har svårt att se hur långt det kan räcka.
RIDGEHEAD MATEO (9) gjorde ett kanonlopp senast som knappt slagen. Han hade nog vunnit om han gått på bara lite tidigare men Torbjörn trodde nog inte riktigt att man kunde utmana Twombly. Med tanke på den insatsen och att hästen känns allt piggare efter det och distansen också borde vara en fördel så måste jag ha stora förhoppningar på honom nu.

ÖYSTEIN TJOMSLAND (genom Jimmy Jonsson):

SPYDO Ö.K. (5) har varit bra i träningen men har varit ifrån ett tag. Han är bra i grunden och om inte ringrosten blir påtaglig så är han normalt med långt framme även om det svårt att möta Wilda Fille. Med ett bra lopp så gör han alltid bra ifrån sig.
SPIK LOKE (7) var ute på Bergsåker i söndags i första starten efter vila. Han gick bra som trea då efter att ha fått luckan lite för sent från andra ytter. Han bör gå´framåt med det loppet i kroppen och jag tycker att han ska vara med långt framme den här gången.

Tävlingsdagar