TRÄNARINTERVJUER

Här publicerar vi tränarintervjuer från travprogrammet till aktuell tävlingsdag. Ringer vi in senare tränarintervjuer under veckan noteras det i texten.

 

 

Romme, den 28 juli:

 

 

Lars Åslund:

Brenne Järven (4) var riktigt bra då han vann från ledningen senast. Han har visat stigande form hela tiden så segern kom inte direkt överraskande. Allt har verkat bara bra därefter men en liten brasklapp är att han tidigare har varit osäker med voltstart. Han går nu med ett öppet huvudlag och därmed tycker jag att han skall trampa iväg. Felfritt hoppas jag på en plats i striden.
B.B.S.Janneau (8) var så där i sin come back men var överraskande bra vid segern senast. Normalt sett skall hon ha gått framåt med lopp i kroppen. Bakspår behöver inte vara fel eftersom jag räknar med att det blir tempo där framme. Hon skall räknas igen.

Jörgen Westholm (gm Patrik Fernlund):

Elysia K. (1) har gjort en start och gick okey. Hon behöver vara med och lära innan man vågar tro på henne fullt ut.  Ett rygglopp och en skaplig placering är vad som gäller.
Ellie C. (1) gick okey i debuten. Var lite humörbetonad inledningsvis och har av den anledningen fått ett avvaktande upplägg för att skaffa sig den rutin som behövs framöver. Har väl inget drömläge men får ett avvaktande lopp och en skaplig placering ligger inom räckhåll.
Unica Gio (6) gick bra i debuten för oss. Var kanske inte helt fläckfri i travet men det är åtgärdat så jag räknar med att han skall uppträda klart mer positivt. Hon bör gå framåt med loppet i kroppen och normalt sett skall hon vara en av de som räknas i ett öppet lopp.
Time Machine (7) var okey i senaste starten och är på väg upp i form. Han har dock ingen lätt uppgift framför sig och här får han visa gamla goda takter om han skall kunna dyka upp i segerstriden. Förhoppningen är att han gör ett bra lopp i varje fall.

Stig H Johansson (gm Ville Karhulahti):

Midnight Victory (1) har gjort en start och gick okey utan att för den glänsa. Hon behöver vara med och lära innan man kan räkna med henne på allvar. Det är en i grunden fin travare men den behövs mer rutin.
Natalie de Vie (6) gjorde come back i Rättvik och fick där nöja sig med en fjärdeplats. Före sig i mål hade hon bland annat Readly Express och Wild Honey så insatsen var egentligen så bra som man bara kunde begära. Hon gick fort sista varvet och höll ihop aktionen riktigt bra. Bör rimligtvis ha gått framåt med det loppet i kroppen. Även om spåret är knepigt skall hon vara ett tidigt bud.
Il Diablo (8) fick ett fint lopp senast och gick bra in i mål som tvåa. Verkar ha utvecklats fint och även om läget inte är det bäst skall han kunna vara med och göra upp om en plats bland de tre i varje fall. Han gick jobb i måndags och var riktigt fin.
Sedin (10) är behandlad efter senaste starten. Känns fräsch och fin vilket är det viktigaste för hans del. I grund och botten är det rätt så bra häst som nu från ett passande startspår skall kunna vara med och tampas om en framskjuten placering.

 

Svante Båth (gm Jimmy Andersson och Viktor Lyck):

 

Superdry Pellini (1) har gjort en start och satt då halvfast i ett tufft sällskap. Hon gick helt okey och borde rimligtvis ha gått framåt med det loppet i kroppen. Det är svårt att bedöma chanserna i den här klassen men hon är bra och en platschans skall det väl i varje fall vara.
Sugarmakesmecrazy (2) har väl inte riktigt hittat storformen men vi har nu lagt om träningen och förhoppningen är att det skall ha gett resultat. Han är aningen svårbedömd men jag tycker nog att omgivningen ser ut att passa och därmed skall han vara med och göra upp om en topplacering.
Global Unlimited (5) har ryckt upp sig ordentligt i sina senaste starter och har avslutat riktigt bra. Han har hittat stilen efter att vi har börjat köra honom med urryckare. Formen är bra och han har ju också visat att han duger bra i klassen. Det är ett öppet lopp men någonstans där framme skall han kunna vara.
Urchin (7) var strålande bra senast. På smetigt underlag fick han då sista 1800 i tredje spår men fick ge sig med en halv längd i kamp om segern. Det var 2640 meter senast och han visade att han gillar lång distans. Han är bra och skall normalt sett vara en av de som skall passas.
Global U.Turn (9) har inte fått till det i årets starter. Har känts kanon i jobben men i allvarets stund har det mest blivit galopper. Det är bara att hoppas att det är något tillfälligt som har orsakat missarna. Han känns i varje fall även fortsatt fin så sköter han sig är han med långt fram i det här loppet.
National Prince (10) har gjort en start efter vila. Galopperade då i första sväng när han skulle krypa ned i banan- Han hade kanske behövt det loppet för att hitta formen på allvar men det är i grunden så bra häst att han ändå i ett lopp av den här kalibern skall ses med bra chans.

 

 

Olle Goop:

 

The Swede (3) gör en intressant debut i monte. Han har visat fin form av jobben att döma och skall därmed kunna vara med och ta en placering någonstans i den främre träffen även om han är ovan den här disciplinen.
Chianti (5) har gjort tre starter och har skött sig bra varje gång. Utan tvekan har han förutsättningar att tjäna fina pengar under året. Möter en del bra unghästar men förhoppningen är att han skall kunna vara med bland de tre även denna gång,
Je T’Aime Ruinart (7) är en rutinerad häst som klarar alla distanser. Han har visat att han även är långskubbare så distansen nu är en klar fördel. Han har huserat en hel del i V75 och där mött hård konkurrens. Han är med andra ord van tuffa uppgifter så han är väl en av flera som ses med chans i ett öppet lopp
Ciggen (9) är ingen pålitlig herre utan för hans del gäller det att i första hand köra felfritt och lyckas det kan det bli en penningplacering.
Ferry Boko (10) är lite på gång igen efter att haft en paus. Det kan dock behövas något lopp i kroppen innan han är riktigt på topp. Läget är dock passande och det är en rätt så bra häst som någonstans där framme skall han kunna vara.

 

Peter G Norman:

Vellum Paper (1) gick bra i debuten Sköt till rejält efter sen lucka. Har säkerligen dragit nytta av den starten och går framåt formmässigt. Liksom flera av mina hästar den här kvällen har vi dåliga startspår och det är klart att det drar ned förhoppningarna.
Bear Lassie (1) var spänd i debuten och galopperade efter en bit. Det är en fin häst i grund och botten men det kan behövas något lopp innan hon riktigt förstår var det här går ut på. Läget är dock inte det bästa så i första hand hoppas vi nu på en penningplacering.
Castleman (5) hängde inte riktigt med i tempoväxlingen senast och det blev sedan svårt att ta igen de förlorade metrarna. I grunden är det en rätt så fin häst som har framtiden för sig. Läget nu är dock tråkigt så det blir tufft att vinna. Vi plockar på ett stängt huvudlag till den här starten.
Cassano Bob (7) gick helt okey senast. Avslutade då bra och visade att formen är på väg att infinna sig.  Det blir ett snällt upplägg även denna gång och med lite klaff på vägen tar han åter en fin placering.

 

 

Rättvik, den 31 juli:

 

Leif Witasp:

 

 

Glimmer U.S. (5) har som vanligt ett tråkigt utgångsläge och det är klart att det innebär positionsproblem. Han har annars fin form och jag tycker att han har samlat ihop till en framskjuten placering. Vi får hoppas att det löser sig och han skall ses som en outsider i ett annars öppet lopp.
L.K. (8) håller jämn och skaplig form. Har ett passande smygläge och vi håller oss där inne och hoppas att det kan innebära at vi även denna gång är med och tampas om en penningplacering.
Simb Ransom (9) var inte riktigt fräsch näst senast och fick efter den starten en paus. Var sedan riktigt fin i sin come back där han satt fast med sparade krafter som sexa. Allt har varit bara bra i jobben efter det och med lite klaff skall han därmed kunna vara med och ta en skaplig placering trots att omgivningen är tuff.

 

Stefan Melander (gm Marcus Schön):

Rigel Face (9) kom till oss under SprinterMästarveckan så han har inte varit här så länge. Han har jobbat på utan att vi har pressat honom i några tuffare heats. Han verkar i varje fall fräsch och fin vilket är det viktigaste. Han har ju som bekant mycket hög grundkapacitet och håller han sig bara i skinnet skall han vara med och göra upp om segern.

 

Jörgen S Eriksson:

Ugli (2) var fin vid segern men fick inte till det på samma sätt i senaste starten. Det blev lite fel tempomässigt och han hann inte med när det sedan blev fart på tillställningen. Vi ändrar lite på utselningen till den här starten och hoppas att han därmed fungerar fullt ut. Det är en bra häst som är min bästa chans för dagen.
Jolinn Leejs (3) har haft en medveten paus. Har tränat bra inför sin come back och var fin i det enda snabbjobb som vi har kört inför hennes come back. Har inget passande läge men vi hoppas att det löser sig. Får hon bara sitt smyglopp och det blir tempo där framme kan det vara ett platsbud.
Repeat Amore (7) har inte fungerat aktionsmässigt i sina senaste starter, Är uppkollad utan att vi har hittat något fel. Vi har inför den här starten ändrat träningen och det känns som att hon har svarat bra på det. Gör en spännande start och det skall bli kul att se hur hon fungerar.
Global Traveler (8) gjorde det bra under vår och försommar. Var dock inte så fin i sin senaste start. Hoppas att det var en tillfällig svacka. Det hade strulat på resan till banan och det kan ha varit en orsak till att han stressade upp sig. Går nu med vanlig sulky och det kan även bli skor på. Jag hoppas att han kan vara med bland de tre.

Jenni H Åsberg:

 

Pecorino (3) en fin häst som var riktigt bra i våras. Har agerat lite segare i sina senaste starter utan att vi riktigt har kunnat hitta någon förklaring. Är dock fortsatt fin i jobben så jag hoppas att det lossnar om han får starta på. Han behöver ha fast bara och klaff på vägen men löser det sig är det i varje fall en outsiderchans.
Silver Jo (4) har jag ridit en hel del. Han är riktigt kapabel men vill gärna vara med och bestämma. Senast var han inte alls sig lik. Han tog då aldrig fatt i grejorna och hade ingen lust att ta trav. Vi hoppas att det var en tillfällighet och att han nu lever upp till sitt kunnande. Har han en bra dag är han inte sämre än någon annan i loppet så han skall ses med chans.
Estelle Carjan (7) har inte riktigt rosat marknaden under året. Det var dock ett klart fall framåt senast då hon i ett enklare gäng var knappt slagen. Ett fjärdespår är inget önskeläge för hennes del och risken finns att det blir en tappstart. Vi hoppas att hon sköter sig och gör om insatsen från senast. Med klaff är hon platsaktuell.

 

 

Hans G Eriksson:

 

 

 

 

Lolee Rockza (2) gick rätt okey senast men har ännu inte riktigt fattat var det här med tävling går ut på. Det finns viss fart inombords men det gäller att hon plockar fram hela sitt register. Hon har visat att hon gillar att vara med där framme så spåret nu är ett minus. Med klaff kan det vara en platsluring.
Carlos Messi (5) har dåligt med passande lopp eftersom han är beroende av autostart. Jag har därför tvingats anmäla upp honom i klass så han står hårdare till än tidigare. Har dock fin form och har stadigt gjort bra lopp efter galopp. Sköter han sig nu och går felfritt är jag inte främmande för att han kan vara med bland de tre.

 

 

Henrik Åslund:

Hållihop (5) har gjort allt rätt och har vunnit sina tre starter på ett riktigt bra sätt. Vi har ännu inte känt botten i honom. Han är inte hårt tagen så förhoppningsvis skall han fortsätta att utvecklas för varje start. Han gör nu debut bakom bilen men han har agerat väldigt förnuftigt i såväl träning som lopp så jag är inte speciellt orolig. Det är klart att ju fler vinster han radar upp ju närmare förlusten kommer han. Jag är dock optimist och tror på bra chans även den här gången.
Royal Starlight (8) gör jämna och bra insatser. Håller sin stabila form. Vinner inte så ofta men får hon bara rätt resa så kan hon säkert vara med och tampas om en plats även i den här omgivningen.

 

 

Paw Mahony:

 

 

Valborg Marje (5) är en häst som i grund och botten har väldigt mycket fart inombords. Hon har dock haft aktionsproblem och det hat gett avkall på resultaten, Vi har ändrat en del inför den här starten och hon har varit riktigt fin i intervaller på hemmaplan. Är snabb första biten och borde få en position där framme. Det är inte omöjligt att hon spårar runt om men det viktigaste är att hon fungerar fullt.
Mårten Marje (8) har gjort två riktigt bra lopp efter att han blev valack. Hade iskallt läge senast och råkade dessutom ut för trafikproblem på vägen. Han avslutade dock strålande och jag hade 1.08,5 sista 500 på honom vilket är imponerade. Formen är klart uppåt och det känns som att han nu går ned i klass. Han går med skor men är ändå en av de som skall räknas.

 

Joakim Elfving:

 

Queen Tilly (2) är en häst som jag har haft sedan hon startade på Solvalla i januari. Hon har agerat ojämnt i jobben eftersom hon är humörbetonad och knepig men när det stämmer finns det en hel del inombords. Jag hoppas att hon har en bra dag då skall hon kunna vara med där framme någonstans.