TRÄNARINTERVJUER

Här publicerar vi tränarintervjuer från travprogrammet till aktuell tävlingsdag. Ringer vi in senare tränarintervjuer under veckan noteras det i texten.

 

Rättvik, den 22 juli

 

 

Joakim Elfving:

Qrystal Roc (1) har gjort några starter och har gått helt okey. Senast stressade hon upp sig från start och galopperade bort massor av metrar. Gick bra därefter. Är åtgärdad efter den starten och allt verkar bra igen. Hon är inte helt pålitlig men felfri skall hon kunna vara med där framme någonstans.

Olle Alsén:

Maison Plage (4) var senast ut i ett tufft sällskap men spurtade bra då han väl fick chansen. Det känns som att formen är smygandes  uppåt. Han fungerar allra bäst om han får sitt rygglopp och sedan spara speeden. Då har han en rätt vass trudelutt till slut.
M.T.Insider (4)  blir lite speciellt för denna gång. Han har inte startat med volt på flera år utan för han el har det handlat om auto och ofta korta lopp. Förr klarade han inte av att ta sig iväg felfritt med volt men inför det här loppet har vi tränat i provlopp och det fungerar allt bättre. Det skall bli intressant att se hur det fungerar. Med rätt rygglopp är han ruskigt rask på kortspeed så han skall inte räknas bort.
B.B.S.Balou (6) var duktig näst senast som trea i Rättvik. Följde sedan upp den insatsen med en enkel seger i starten efter. Jag upplever det som att det är en häst under kraftig utveckling. Han kan dock vara lite trevande första stegen och det innebär att man inte kan ladda för ledningen. Förhoppningen är att han får ett bra lopp och kan med klaff räcka riktigt långt.
B.B.S.Washington (6) har faktiskt plusstatistik mot Balou i deras inbördes möten. Han har som plus sin startsnabbhet och mycket talar för att han här tar sig till ledningen och då får han också gå där. Jag är inte främmande för att han kan spåra runt om.

Jenny H Åsberg:

Gossips Lord (6) är aningen ojämn men är i grund och botten en rätt bra häst. Är inte helt travsäker så det gäller att han sköter sig. Klaffar det på vägen och han sköter sig så är han bra nog att vara med i striden.
My Gifted My (8) vinner inte så ofta men gör sitt jobb på bra sätt. Är lite beroende av att få sitt smyglopp men klaffar det på vägen skall det kunna bli en fin placering även denna gång.
Avantis Red Witch (9) har haft ett uppehåll under våren och har därefter hunnit med ett par starter. Jag tycker att hon har känts riktigt bra och det känns som att hon har tagit ett kliv framåt rent kapacitetsmässigt. Med klaff så skall hon kunna vara ned och tampas om en framskjuten placering.

Tomas Pettersson:

Kimbee Dream (9) har gjort det bra i sina senaste starter. Kom dock inte överens med underlaget på Åland senast. De loppen kan vi bara glömma. Vi räknar med att han presterar som i loppen innan och då skall han kunna vara med och tampas om en framskjuten placering.

Leif Witasp:

Will I Am (3) var lite trög inledningsvis med går framåt för varje start. Det här loppet är kanske ingen önskeuppgift men det är få startande och han har ett passande läge. Är väl ingen het segerkandidat men med lite klaff skall han i varje fall få med sig fina pengar.
Definitif Launcher (8) har haft en månads lång semester. Han känns riktigt fin i jobben igen så jag anar att tävlingsuppehållet har gjort honom riktigt gott.  Har mött tuff konkurrens tidigare så jag tycker att det här synes vara en passande uppgift. Med klaff på vägen skall han kunna vara med och tampas bland de tre.

Jörgen Westholm (gm Andreas Lövdal):

Bo Diddley (1) är i grund och botten en häst med fin kapacitet. Han är dock fortfarande valpig och fattar inte riktigt vad det går ut. Lär sig för varje start och nu från ett passande läge får han loppet och skall därmed kunna vara med i striden.
Laurentius Valiant (3) är riktigt fin sort som har varit riktigt fin i sina två starter. Han har tagit loppen på bra sätt och skall därmed ses med en god chans att vara med i segerstriden.
Corky Ramirez (4) ar haft problem med halsen och varit ifrån av den anledningen. Han är svårbedömd och även om han är bra i grunden ligger vi lågt angående segerchans.
Gnistas Filur (5) har nu ett perfekt utgångsläge. Han är en aning ojämn men är bra i ljusa stunder. Stämmer det för honom är han nu ett tidigt bud. Var störd senast drar det sämre resultatet den gången.
Fast Food Hanover (8) är en rätt kapabel herre som fortfarande agerar trögt i loppen. Gick en bra tid senast men mötte då för tuff konkurrens. Har ett bakspår denna gång men blir det bara tempo på loppet går även det bra. En av de som räknas.
Undazzled Eyes (10) har inte visat form på länge och är därmed svårbedömd. Nu är det passande omgivning och det kan innebära att hon visar sitt rätta jag.