TRÄNARINTERVJUER

Här publicerar vi tränarintervjuer från travprogrammet till aktuell tävlingsdag. Ringer vi in senare tränarintervjuer under veckan noteras det i texten.

 

 

Romme, den 17 november

 

 

Jörgen Westholm:

 

Bravo Quickly (2) känns alert hemma I jobben och är därmed mogen för debut. Hon gick som snabbast i kvalet men var å andra sidan inte pressad den gången. Hon är svårbedömd men det finns en del inombords och visst kan dyka upp I främre träffen.
S.G.’s Accenta (3) har gått som snabbast gått 1.19/1600 inne på Romme. Är fortfarande inte så hårt vässad och det kan behövas lopp inombords innan hon är att räkna med på allvar. Det kan vara på sin plats att kolla hennes agerande i värmningen.
Joyus (3) gick bra i skymundan som femma senast. Är dock fortfarande med för att lära. Han besitter fin styrka men det saknas så här långt lite av snabbhet i fötterna.
Luksom (4) var fin vid segern näst senast. Känns fortsatt bra i jobben så formen siter där som den skall. Har ett passande startspår och bör därmed få det lopp som han vill ha. Han skall kunna vara med och göra upp om en topplacering.
Dimbleby D’Am (5) är en stor lufs som bara tränat tungt och rimligtvis så här långt skall sakna lite av snabbheten som krävs. Han är svårbedömd även för oss. Jag vill nog se vad han kan i lopp innan det går att säga var man har honom.
Nouvelle Avenue (6) gick bra senast och visade då att formen sitter där. Har nu dragit ett tråkigt startspår och det är klart att det kan bli positionsproblem. Löser det sig är hon dock så bra att hon ändå kan dyka upp i striden.
Mellby Fashion (8) galopperade bort sina möjligheter senast men kändes enligt Oskar riktigt bra därefter. Har nu ett intressant utgångsläge men möter samtidigt ett tufft gäng. Med klaff skall han dock vara med i platsstriden.

 

Nicklas Westerholm:

Hankypanky Frankie (3) var segare än förväntat senast. Med lopp i kroppen bör hon dock gå framåt. Hon galopperade i inledningen senast men det var mer p.g.a. ren orutin. Nu åker det på ett par skygglappar och därmed skall hon bli mer fokuserad.  Hon kan en hel del så sköter hon sig tycker jag att hon skall vara med i striden.
Caesar’s Dream (5) har lite oväntat galopperat i sina senaste två starter. Var annars riktigt bra vid segern och har även varit fin i jobb inför den här starten. Lång distans passar honom bra och han har även ett spår som är tilltalande. Jag tycker att det ser ljust ut för hans möjligheter.
Kiss My Ace (8) har gjort det bra under hösten. Möter tuffa hästar denna gång men en platschans med klaff är det.
Persos Smokie (9) känns äntligen riktigt fin i jobben. Det har tagit tid att få stil på honom men nu verkar det bra. Nu har vi inget önskeläge och det gäller att det löser sig från ett åttondespår. Med klaff är jag dock inte fjärran från att han kan dyka upp i den främre träffen.

 

Katrin K Frick:

Putinthepower (3) är bra i grunden. Galoppen senast tar jag på mig så den kan vi glömma. Utan den incidenten hade han varit med i striden. Har ett knivigt fjärdespår men klarar han det och går felfritt är han med i striden.
Mayflower Laday (6) har varit borta I några veckor. Känns fräsch och fin i jobben men det saknas lopp I kroppen. Det är dessutom hårt motstånd så hon får ett snällt upplägg för att om möjligt ta en fin penningplacering och samtidigt skaffa sig nya startpoäng.
Leka (8) var fin vid segern senast. Möter ett betydligt tuffare gäng denna gång och det blir därmed svårt att blanda sig i striden om en topplats. Med tiden kommer dock det här att bli en riktigt bra häst. Än så länge får han skaffa rutin och vi räknar med resultat först nästa år.

Leif Witasp:

Xanthis Business (4) har inte startat på några månader. Har bra kapacitet i grund och botten. Med tiden kommer hon at klättra i klasserna. Har nu ett tråkigt läge och det gäller att det klaffar på vägen. I första hand är det en outsiderchans.
Prototype Hanover (5) är en häst som vi håller högt. Han svek dock utan anledning senast. Är uppkollad utan att vi fann någon anledning till den svaga insatsen. Han måste nog visa att formen siter där innan man vågar tro på segerchans.
Cash Lady* (8) är en dam som blandat och ger. Kan en hel del i ljusa stunder men kan gången efter vara helt under isen. Det är dagshumör som avgör hennes insats. Hon är svårbedömd men med en smygresa och en bra dag tar hon i varje fall en fin placering.
Charmante Amok (8) har visat under sommaren att hon I ljusa stunder duger I kulltoppen. Har dock haft otur med en del småskavanker och det har hämmat hennes utveckling. Nu vekar hon fin i jobben igen och närmar sig därmed sommarformen så hon skall räknas.

Henrik Kulblik:

Finnskog Oda* (10) har gjort det bra under året. Detta trots att det bara har blivit bara en seger under året. Har ett intressant läge och kan öppna riktigt bra om man laddar med henne. Höll bra från spets senast. Möter en del bra hästar denna gång men jag kör för spets och hoppas kunna spåra in på upploppet i varje fall.
Finnskog Nox* (11) gick ett bra lopp på Färjestad som trea. Han gick då i tredje spår sista 700 men höll farten bra. Han hade innan det varit borta i flera månader så loppet bör ha fört honom framåt formmässigt. Han är kanske ingen sprinter men är samtidigt under utveckling så en fin premie skall han i varje fall kunna greja.
Grinder Dragen* (12) har gjort två bra lopp på svensk mark. Han kan öppna rätt så bra så vi laddar för ledningen och han har ju visat i sina tidigare lopp att han biter rätt så bra ifrån sig. Att det är kort distans skall inte vara något minus och jag hoppas vara bland de tre.