TRÄNARINTERVJUER

Här publicerar vi tränarintervjuer från travprogrammet till aktuell tävlingsdag. Ringer vi in senare tränarintervjuer under veckan noteras det i texten.

 

Romme, den 22 september

 

 

Tom Forkerud:

Farmens Lövgull (1) är riktigt bra men är inte att lita på.  Senast förivrade han sig sista biten och diskades istället för att gå fram till segern. Har gått ett 35-jobb inför den hör starten och allt verkar bara bra. Sköter han sig är jag optimist angående hans möjligheter att ta revansch för missen senast.
Hallo Again (9) har gått jämnt och bra men var kanske inte helt på topp senast. Känns bättre igen så jag räknar med att han gör ett bra lopp. Han kan öppna bra men har ingen nytta av det från bakspår. Han får dock ett snällt lopp och löser det sig skall han i varje fall kunna dyka upp i platsstriden.

Nicklas Westerholm (gm Kevin Svedlund):

Cavaradossi (2) har tidigare varit lite seg men det var en klart förbättrad insats senast. Det verkar som att han har tagit till sig de inledande loppen på ett bra sätt. Känns också piggare här hemma. Det är ett öppet lopp men han bör vara en av de som med lite flyt är med i den främre träffen.
Blue Angel V.S. (6) gjorde det okey utan att för den skull glänsa senast. Det känns dock som att hon kommer mer och mer. Hon kan öppna rätt så bra men jag är inte helt säker på att ledningen är det optimala upplägget för hennes del. Hon bör dock få en fin resa och skall därmed kunna vara med bland de tre.
Patricia Zaz (7) gjorde en positiv insats senast. Avslutade då riktigt vasst sista 200. Vi hade inför den starten gjort en del förändringar som slog riktigt bra ut. Det blir samma utselning igen och det skall därmed bli intressant att se hur det faller ut denna gång. Fungerar hon som senast skall hon vara med i striden om en topplacering.
Knifetown Lover (7) har sett allt bättre ut i sina senaste starter. Var riktigt bra senast även om det bara räckte till en andraplats. Jag tycker att det ser ut som enlämplig uppgift denna gång och han skall därmed vara en av de som ses med segerchans.
Global Resistance (9) har varit ifrån en längre tid och även om han känns okey i jobben så behöver han nog lopp i kroppen innan han är att räkna med på allvar. Läget är bra men i första hand får vi inrikta oss på ett snällt upplägg.
Colbert (9) hinner med ytterligare en start innan lördag. Han har känts riktigt fin i sina senaste starter och det verkar som att utvecklingen fortsätter åt rätt håll. Han står naturligtvis lite knepigt till och det måste klaffa på vägen. Löser det sig är han dock med där framme någonstans.

Olle Alsén:

Tin Gnist (8) är uppanmäld men fartmässigt har han inget problem med den tuffare konkurrensen. Vi inriktar dock oss i första hand på att köra felfritt och lyckas det är han så bra att han ändå skall kunna vara med där framme någonstans.
Thebigred As (9) var jag riktigt nöjd med senast. Han var då tvåa bakom D’Artagnan Sisu och det är inget att säga om. Han fortsätter at jobba kanonbra och det är utan tvekan den av mina hästar som tränar bäst av alla. Har nu ett högintressant utgångsläge och jag är sugen på att testa honom i ledningen. Jag tycker att han är en av de som skall ses med segerchans.
Cadillac Carjan (10) startade i fredags och kändes riktigt fin. Han blev dock stressad av alla omstarter och galopperade då den giltiga gick. Han känns i varje fall fortsatt fin och i den här omgivningen har han utan tvekan kapacitet att vara med i striden om en topplacering.

Håkan Wallberg:

Chimay Savage (5) utvecklas hela tiden och var bra tvåa senast. Gör nu debut bakom bilen så det är lite ovisst kan dock öppna så bra så att det räcker för ledningen. Hon är snabb med volt men det är inte det samma som att spetsa bakom bilen. I vilket fall går hon från alla positioner så hon bör räknas tidigt.
Alva Empress (5) fortsätter att jobba bra men har så här långt svikit i loppen. Vi nöter på och hoppas att det lossnar men jag vill nog se att honagerar som i jobben innan jag vågar tro på några stordåd.
Miss Joe (7) var på väg mot en tredjeplats i söndags men strulade det i sista kurvan och galopperade bort möjligheterna. Har nu en tuffare uppgift men skall i varje fall i et felfritt lopp kunna greja en skaplig slant.
Divas Dreamgirl (10) har varit ifrån för en lättare skada. Har dock tränat på inför sin come back och känns riktigt fin. Det är väl inte den tuffaste konkurrensen som serveras och jag tycker att hon med lite klaff skall ha en god chans att dyka upp i striden.

Jörgen Westholm:

Infinite Knight (2) var riktigt bra i debuten. Allt har varit bara bra därefter så han är inte sämre än vad han var senast. Får nu prova bakifrån och det kan jag inte tänka mig är något bekymmer.  Jag räknar med att han skall vara med i toppstriden även denna gång.
Fille Am (4) kan vara lite knepig med volt så att det nu är auto och dessutom ett bakspår kan vara bara positivt. Han har bra kapacitet men är inte helt enkel. Det känns som att han med de här förutsättningarna är en typisk outsider.
Guli Rubin (8) har galopperat bort en hel del på sistone. Han fortsätter dock att träna bra och besitter som vi alla vet fin kapacitet för klassen. Håller han sig bara lugn och går felfritt så duger han långt i sin klass.
Liam Dana (9) har inte startat på ett halvt år och det är klart att det därmed saknas lopp i kroppen. Han jobbar dock bra och känns fin men det är en bit till toppformen. Han har dock bra kapacitet så slagen på förhand i det här gänget är han inte.