Travskolans utbud

Travskolan erbjuder ett brett spektra av aktiviteter och utbildningar. Både för unga och gamla, för nybörjare och dem som redan kommit in i travsporten.

Till travskolan Rättvik

Vi arrangerar även läger för ungdomar, personalaktivteter eller en möjlighet för funktionshindrade att få ett rikare fritidsliv.

Märkeskurser/Licenskurser

Utbildningar

Funktionsnedsättning

Lägerverksamhet

Konferenser & event

Höstens kurser på Travskolan Romme

 


Måndag, Silver. Klockan 17-19.00, 2500kr 15 tillfällen. Kursen startar v.34:
Vi lär oss lite om foder, transportering av häst, olika träningsmetoder. Vi kommer lite in på att träna att köra med klocka.

Måndag, Vuxen 1. Klockan 19-21.00, 1200 7 tillfällen. Kursen startar v.34: Vi går igenom grunderna i selning och hur man kör på ett säkert sätt. Vi pratar om hästen beteende, sinnen och anatomi.

Tisdag, Brons. Klockan 17.30-19.30. Kursen startar v.34: Vi lär oss om stallmiljön, hästens sjukdomar och visitation. Eleven selar själv med stöd av ledaren och kör ponnyn på ett säkert sätt.

Lördag, Vuxna träna/tävla. Klockan 11-13.00, 2500 kr 15 tillfällen: Kurs för dom som gått steg 1,2 och 3 eller har motsvarande kunskap som dessa kurser gått igenom. En kurs som en förberedande för dom som vill ta B-tränarlicens. Vi går igenom mer djupgående på hästens utrustning vad som är tillåtet och inte vid tävling, vi går igenom träning och vägen för att få en startklar häst.

Söndag, koppar. Klockan 12.30-14.30, 2500kr 15 tillfällen. Kursen startar v.34: Deltagarna får lära sig hästens färger och tecken, raser och hästens kroppsdelar, säkerhet i stallet och vid körning. Du lär dig hur du kör hästen på ett säkert sätt.

Söndag, Knatte. Klockan 14-15.30 Kursen startar v.34: Deltagarna får på ett säkert sätt lära sig hur man vistas i stallmiljö och med hästarna samt börja lära sig att köra häst med ledare.

Söndag, Träningsgruppen. Klockan 15-17.00 2500 kr 15 tillfällen. Kursen startar v.34: Träningsgruppen är en förberedande kurs inför licenskursen.

 

 

 

B-tränarlicensutbildning startar på Romme 5 september

För att få anmäla travhäst till tävling krävs att hästen har en ansvarig och licensierad tränare. B-tränarlicensutbildningen ger blivande b-tränare en god kännedom om travsporten.

 

Mera info genom att klicka bilden nedan.

 

 

 

 

Kursort: Romme

Kursledare: Anette Jansson

Kostnad: 1100 Kr

Kursen är till stor del finansierad genom Hästsportens Folkhögskola och kostar därför endast 1100 kronor  för dig som deltagare.

Anmälan görs på www.hastsportensfolkhogskola.se

Kursen genomförs av Hästsportens folkhögskola i samverkan med Svensk Travsport och Dalarnas och Siljans Travsällskap.

Övriga frågor kontakta Anette Jansson tel: 070-625 79 94 / e-post: anette.jansson@romme.travsport.se

Kör och montélicenskurs startar på Rättvik den 30 augusti

Mera info genom att klicka bilden nedan.

Kursledare: Åsa Holmberg 

Kostnad: 1700 kr      

Kursen är till stor del finansierad genom Hästsportens Folkhögskola och kostar därför endast 1700 kronor.

Anmälan görs till www.hastsportensfolkhogskola.se

Kursen genomförs av Hästsportens folkhögskola i samverkan med Svensk Travsport och Siljans Travsällskap.

Övriga frågor kontakta Åsa Holmberg tel: 070-918 18 12 / e-post: asa.holmberg@romme.travsport.se