Travskolans ponnyer


I vårt utbildningsstall på Rättvikstravet finns det två gotlandsruss och två shetlandsponnyer samt naturbruksgymnasiets 10 stora hästar både varmblod och kallblod. Gymnasiet och travskolan har ett bra samarbete och lånar varandras hästar.

I travskolans stall finns följande ponnyer:

Nuit ”Nisse”

Född:2010 e:Nordman II u:Pupply ue:Silverboy
Nisse är en riktig färgklick på travskolan! Med sin ljusa, rufsiga man och glada sätt är han svår att inte gilla! Han tycker det mesta är skoj, ibland så skoj att han måste busa till det lite! Nisse kom till travskolan våren 2017 och är än så länge i början av sin tävlingskarriär.

 

Troja II ”Mini”

f 2004 e: Samoraj u: Troll-Stjärna ue: Gläntans Cross
Mini kallas just mini för att hon är minst och sötast i de flesta sammanhang. Men Mini kan trava också! Hon har vunnit tre lopp på fåtal starter. Hon är också en snäll och bussig ponny som alla kan köra. Mini är inlånad och det är vi alla glada för då hon är en riktig favorit bland barnen!

Solos XtraXtra2

f 2002 e: Ruffsen u: Solos Myria ue: Jupard
Xtra är en pigg och framåt ponny som passar såväl nybörjare, där hon är snäll och säker och expert på precisionskörning,
som den mer rutinerade, där hon med sitt driv och energi känns som en liten storhäst. Xtra är den ponny som varit på Travskolan längst, och hon är många elevers favorit. Xtra har ett travrekord på 2.06 och har tjänat 8000 kronor.

Fiddeli

Född: 2005 e: Fridhems Algot u: Toddy ue: FreddieFiddeli ny

Fiddeli är en pigg och glad shettisdam som är ständigt positiv till allt vi hittar på, och väldigt snäll med såväl de minsta eleverna i knattekursen som de äldre. Med ett enormt hårsvall, massor av pannlugg, man och svans, är hon väldigt söt och väldigt poppis.
Hon är en duktig tävlingsponny och har vunnit 18 lopp och tjänat över 16 000 kronor.  Travrekordet ligger på 2.32.0.