Travskolans ponnyer


I vårt utbildningsstall på Rättvikstravet finns det två gotlandsruss och tre shetlandsponnyer samt naturbruksgymnasiets 10 stora hästar både varmblod och kallblod. Gymnasiet och travskolan har ett bra samarbete och lånar varandras hästar.

I travskolans stall finns följande ponnyer:

Poseidon Trot

f 2011 e: Jabb KL u: Pärla ue: Ripadals Jecell
Poseidon är nyast i gänget på travskolan, och vi är glada över att ha hittat en så positiv och trevlig ponny! Poseidon är en russvalack som gillar att bli ompysslad, att komma ut och bli riden eller körd, att komma ut i hagen, in från hagen…ja han verkar gilla det mesta!
Poseidon har kvalat i ponnytrav hos sin förra ägare och vi hoppas att det så småningom ska bli en riktigt fin tävlingshäst och en klok och förståndig lektionshäst som kan lära många barn att älska hästar.

 

Troja II ”Mini”

f 2004 e: Samoraj u: Troll-Stjärna ue: Gläntans Cross
Mini kallas just Mini för att hon är minst och sötast i de flesta sammanhang. Men Mini kan trava också! Hon har vunnit tre lopp på fåtal starter. Hon är också en snäll och bussig ponny som alla kan köra. Mini är inlånad och det är vi alla glada för då hon är en riktig favorit bland barnen!

Solos XtraXtra2

f 2002 e: Ruffsen u: Solos Myria ue: Jupard
Xtra är en pigg och framåt ponny som passar såväl nybörjare, där hon är snäll och säker och expert på precisionskörning,
som den mer rutinerade, där hon med sitt driv och energi känns som en liten storhäst. Xtra är den ponny som varit på Travskolan längst, och hon är många elevers favorit. Xtra har ett travrekord på 2.06 och har tjänat 8000 kronor.

Fiddeli

Född: 2005 e: Fridhems Algot u: Toddy ue: FreddieFiddeli ny

Fiddeli är en pigg och glad shettisdam som är ständigt positiv till allt vi hittar på, och väldigt snäll med såväl de minsta eleverna i knattekursen som de äldre. Med ett enormt hårsvall, massor av pannlugg, man och svans, är hon väldigt söt och väldigt poppis.
Hon är en duktig tävlingsponny och har vunnit 18 lopp och tjänat över 16 000 kronor.  Travrekordet ligger på 2.32.0.

 

Rino

Född: 2008 e: Center u: Ina II ue: Valdor

Rino är en shetlandsponny med en räv bakom varje öra! Han gillar att hitta på hyss som att rymma från hagen eller att lyfta upp slalomkonerna med tänderna och slänga iväg dem… Rino har tidigare stått på Jägersros travskola och han har vunnit 8 lopp i karriären, samtliga med kuskar som aldrig vunnit travlopp tidigare!
Han har ett rekord på 2.44. 4 och har tjänat ca 8000 kronor i karriären.