Travskolans ponnyer


I vårt utbildningsstall på Rättvikstravet finns det fyra gotlandsruss och en shetlandsponny samt naturbruksgymnasiets sex stora hästar. Gymnasiet och travskolan har ett bra samarbete och lånar varandras hästar.

I travskolans stall finns följande ponnyer:

Poseidon Trot

f 2011 e: Jabb KL u: Pärla ue: Ripadals Jecell
Poseidon är en russvalack som gillar att bli ompysslad, att komma ut och bli riden eller körd, att komma ut i hagen, in från hagen…ja han verkar gilla det mesta!
Poseidon är en snäll och rar ponny som inte har något bus för sig och han gör sitt bästa i alla lägen.
Han har ett rekord på 2.25 och jagar fortfarande sin första seger!

 

 

Make My Day ”Macke”

Född: 2002 e: Junisorken u: Leona ue: Juventus
Macke är en charmig äldre russvalack som vi lånar tills vidare. Han är en rutinerad tävlingsponny med fina framgångar några år tillbaka i tiden,
han är en riktig gentleman som tar ansvar för sina elever och han behåller lugnet i alla situationer. Dessutom är han en härlig färgklick bland våra i övrigt bruna ponnyer!
Macke har ett rekord på 1.53, och han har tjänat ihop 13000 kronor hittills.

Solos XtraXtra2

f 2002 e: Ruffsen u: Solos Myria ue: Jupard
Xtra är en pigg och framåt ponny som passar såväl nybörjare (där hon är snäll och säker och expert på precisionskörning), som den mer rutinerade (där hon med sitt driv och energi känns som en liten storhäst). Xtra är den ponny som varit på Travskolan längst, och hon är många elevers favorit. Xtra har ett travrekord på 2.06 och har tjänat drygt 12000 kronor.

Carneol

Född: 2006 e: Raider u: Cajsa Kavat ue: Hero
Carneol är nyast i gänget på travskolan, men redan en favorit hos många elever. Med sitt snälla och okomplicerade sätt så vinner han mångas hjärtan. Carneol är ett russ och har tävlat i trav och monté, har ett rekord på 2.08, och har även ridits mycket och tävlat i hoppning och dressyr. Vi lånar Carneol och hoppas att vi kommer att kunna göra det en lång tid framöver!

 

 

Fiddeli

Född: 2005 e: Fridhems Algot u: Toddy ue: FreddieFiddeli ny

Fiddeli är en pigg och glad shettisdam som är ständigt positiv till allt vi hittar på, och väldigt snäll med såväl de minsta eleverna i knattekursen som de äldre. Med ett enormt hårsvall, massor av pannlugg, man och svans, är hon väldigt söt och väldigt poppis.
Hon är en duktig tävlingsponny och har vunnit 18 lopp och tjänat över 16 000 kronor.  Travrekordet ligger på 2.32.0.