Veronica Sundberg ny A-tränare på Rättvik

Idag avslutas A-tränarkursen på Wången, och på kursen var med fem dalalicensierade aktiva Oskar J Andersson, Nathalie Blom Joakim Eskilsson, Veronica Sundberg samt Helen Åkerlund. Efter att genomfört kursen godkännt är det möligtt att plocka ut en A-licens, först att göra det var Veronica Sundberg som är A-tränare från och med 1 december.

 

Vi passade på att ringa till Veronica Sundberg (37 år) och gratulera henne till licensen och få veta mera tankarna kring blivande proffskarriären.

 

Din bakgrund inom travet?

 

-” Min pappa är ju Åke Sundberg, så man har alltid varit nära hästarna och sporten. Som äldre var jag 10 år i Italien varav åtta år jobbade jag med hästar där. Bland annat hos Bengt Holm och på Scuderia Trio. Jag flyttade tillbaka till Sverige 2010 och därefter har jag varit hos pappa och hjälpt till och under de senaste åren har jag jobbat med våra egna hästar (Dalecarlia Stables)”, berättar Veronica.

 

Hur ser verksamheten ut för dagen?

 

-”Vi (Veronica & Mikael Svärdh) driver vår verksamhet under ägarpseudonymet Dalecarlia Stables och för tillfället har vi 15 hästar på träningslistan. Utöver hästarna i träning har vi 13 fölmärrar, årsföl och en avelhingst, så det finns nog att göra under dagarna. Vi har en egen gård utanför Rättvik och sedan hyr vi ett stall inne på banan i Rättvik, och ett antal fölston har vi inaccorderade i andra delar Sverige. Vi har som mål att sälja mestadels av våra egna uppfödningar, och hålla några unghästar som blivande tävlingshästar” avslöjer Veronica.

 

 

Mål som A-tränare?

 

-”Först och främst vill jag ha en tränarrörelse som fungerar väl och att vi kan kunne levera bra prestationer på banan. I nuläget är det nästan enbart egna hästar som vi har i träning, men i fortsättningen vill jag naturligtvis ha andras hästar i träningen. På tal om nya hästägare, så har jag planer att göra några av våra finstammade unghästar till andelshästar. Mer info om vår verksamhet hittar man från vår hemsida ”, avslutar Veronica.

 

 

Dalatravet önskar lycka till!
 

Fotnot: I bilden är Veronica med sambon Mikael Svärdh

 

 

Av: Kaj Närhinen, sportchef / Dalatravet