Travtränardag, Ponnykampen och Bernth Martinsson-loppen på söndag!

Nu på söndag är det fullspäckat schema i samband GS75-tävlingarna på Dalatravet Romme. Dalatravets travtränare i samarbete med Dalatravet har bjudit in över 100 hästägare till en hästägarfest. –”Vi på Dalatravet vill bjuda mervärde för våra hästägare, och denna travtränardag är ju ett sätt att kunna premiera våra hästägare. Detta är tredje gången vi anordnar denna dag och de två första gångerna har varit väldigt lyckade. Vi inleder festen med mingel och Quiz-tävlingar och det är Johan Bergman som håller i festen. Sedan blir det mat i restaurangen, och de ägare som vill har möjlighet att följa något av eftermiddagens lopp från en bil som kör runt på 800-meters banan. Mellan lopp tre och fyra har vi ett uppvisningslopp för två-åriga varmblod, väldigt finstammade hästar som alla är naturligtvis till salu. En fullpackad travdag för hästägare, och våran grundtanke med denna dag är naturligtvis att hästägarna får träffa andra hästägare och få umgås med människor med samma intresse,” berättar Kaj Närhinen sportchef på Dalatravet av tankarna runt Travtränardagen.

 

Travtränardagen från 2016.

 

Finalen i Ponnykampen avgörs på söndag

Finalen i ponnykampen som presenteras av Agria avgörs under söndagen på Romme. Efter två ponnylopp samt två olika teoritävlingar vet vi blev det Eskilstuna, Kalmar, hemmalaget Rättvik, Skellefteå eller Årjäng som står som vinnare på podium. –”Det är fjärde gången man arrangerar ponnykampen och ifjol vann lag Romme finalen och därför fick vi denna roliga uppgiften att arrangera finalen av årets Ponnykampen”, berättar Kaj Närhinen. –” I år vann lag Rättvik deltävlingen och får därmed delta i finalen. Väldigt roligt att vi får över 100 stycken ungdomar runt om Sverige till Romme”, summerar en nöjd Kaj Närhinen.

 

Lag Rättvik efter försök segern på Hagmyren 11 maj.

 

Bernth Martinsson-loppen kryddar en fin GS75-omgång

Söndagens lopp håller en väldigt fin klass där Bernth Martinsson-loppen med 100 000 kronor i första pris samt ett försök i Diamantsto med 125 000 kronor blir eftermiddagens naturliga höjdpunkter. Dock är det minst 50 000 kronor i sex av 11 lopp på söndag! –” Det blev väldigt bra anmält till Bernth Martinsson-loppen, men så skall det ju vara också när första priset är fina 100 000 kronor. Dessa lopp körs i år redan för nionde gången, och känns väldigt trevligt att få hylla ”Mr Romme” Bernth Martinsson med egna lopp och Bernth är såklart själv på plats nu på söndag och delar ut prisen. Till de här loppen är in kvalade de hästar som tävlat framgångsrikt under sommaren på Dalatravet Romme eller Rättvik. Det lönar sig att tävla på Dalatravet med andra ord”, berättar Kaj Närhinen.

Lopp 1 på söndagen går kl. 13.35 och ponnyloppen körs kl. 12.50 och kl. 13.15.

Varmt välkomna till söndagens tävlingar på Romme!

Fotnot: Nathalie Bloms Let’s Go Ernie vann med Paw Mahony i sulkyn Bernth Martinsson-loppet.

 

Av: Kaj Närhinen, sportchef / Dalatravet