Tobin Kronos stoserie 2019

På söndag den 10 februari körs det första av sex försök i Tobin Kronos Stoserie 2019. Finalen körs den 17 maj på Romme och segrande sto erhåller en betäckning i Tobin Kronos.

Brixton Medical har varit med tidigare som sponsorer på Dalatravet och vi är självklart både glada och stolta över att kunna presentera årets sponsorer av Dalatravets Stoserie.

Full bok första året

Johan Arneng som är avelsansvarig på Zetstallions berättar om den populära hingsten som gett namn åt årets stoserie.

– Tobin Kronos är väldigt populär som avelshingst och fick full bok under sitt första år som avelshingst. Hingsten har hög spermakvalitet med över 90 procents konstaterad dräktighet. Det är en jäkligt snygg hingst exteriört och pappan Muscle Hill är en av de största avelshingstarna genom tiderna, säger Johan Arneng.

Möderne av unik klass

Och om Muscle Hill inte behöver någon närmare presentation så var modern Zamia.F.C. ingen dålig tävlingshäst heller. Tio segrar på 43 starter och 3,9 miljoner kronor insprunget lyder hennes facit. Men det som verkligen sticker ut är hennes höga, jämna klass på förvärvningen.

– Modersstammen är högintressant då mamman har lämnat fyra miljonärer, men även löftet Zourane Kronos som tränas av Timo Nurmos och ståtar med fyra raka segrar från debuten, säger Johan Arneng.

Satsar på ungdomarna

Förutom sponsring av Tobin Kronos stoserie så kommer Brixton Medical även bjuda in några av våra Dalatalanger till Furuby Gård där de får träffa Daniel Redén och hans stjärnor.
– Vi har varit med som sponsorer tidigare på Dalatravet och brinner vill göra sponsorsatsningar som kommer ungdomarna till godo, säger Johan Arneng.