Storslam för Lisells och Perfect Dynamite

Amatörtränarparet Ante och Tina Lisell tog storslam när Dalatravet delade ut utmärkelserna för årets bästa prestationer på 2019. Tina Lisell blev utnämnd till årets amatörtränare medan Ante Lisell förärades titeln årets amatörkusk. Stallets stolthet Perfect Dynamite fick pris för både Årets äldre varmblod samt den tyngsta titeln av dem alla, årets häst på Dalatravet 2019.

TINA ÅRETS AMATÖRTRÄNARE

Vi vill börja med att gratulera till titeln årets amatörtränare.

  • Tack så mycket, det var riktigt kul. Det har varit ett rekordår med över en miljon inkört och man får vara väldigt tacksam för varje bra prestation. Det är tack vare Perfect Dynamite såklart, men även Super Zantos har gjort det väldigt bra med tanke på hur många starter han har gjort, säger Tina Lisell.

PERFECT DYNAMITE ÅRETS HÄST

Men inte nog med detta, Stall Lisell var även nominerade med Perfect Dynamite i klassen äldre varmblod samt Årets äldre häst. Och det blev storslam, båda titlarna hamnade hos stall Lisell.

  • Det var stort må jag säga, då var det verkligen synd att vi inte fick vara med på galan och fira i år. Att slå On Track Piraten är såklart väldigt stort, men Perfect Dynamite har varit väldigt bra i år.

Något särskilt recept bakom framgångarna vill hon inte lyfta fram

  • Vi är två vanliga amatörer som låter hästarna lufsa på i skogen. Vi ger hästarna mycket kärlek och ser till att de har det bra, avslutar Tina.

Perfect Dynamite och Rikard N Skoglund

ANTE ÅRETS AMATÖRKÖRSVEN

Ante Lisell står och lastar hö när vi når honom på telefon och lämnar besked om att han fått utmärkelsen årets amatörkörsven i tät kamp med Angelica Klockar.

  • Det var kul, men personligen tycker jag att Angelica förtjänar titeln mer då hon tagit flera segrar. Men det är klart att det är roligt och ett kvitto på att man gjort det bra och kört in mycket pengar även om det inte blivit så många segrar som man hoppats.

Ante berättar om framtidsplanerna för Årets häst på Dalatravet.

  • Det finns utveckling kvar i Perfect Dynamite och han ska få nästa år på sig att växa in i klassen. Han kommer att få starta på i voltstart för han har börjat hetsa upp sig med autostart. Vi siktar på de stora långloppen Orebro Intntl samt Harpers Hanover och så får vi se hur långt det räcker, säger Ante.

VUNNIT ÅRETS HÄST TIDIGARE

Stall Lisell har fått utmärkelsen årets häst på Dalatravet en gång tidigare, med Mr Vole 2002. Men någon jämförelse mellan de både utmärkelserna vill han inte göra.

  • Mr Vole var grym och vann nio lopp det året och han slogs om titeln årets häst med Super Light. Man ska aldrig jämföra hästar, men skillnaden nu är väl att man får priset i konkurrens med On Track Piraten som är en riktigt populär folkhäst. Det var häftigt då och det är häftigt nu, avslutar Ante Lisell

Årets samtliga pristagare 2019

Pristagarna kommer att uppmärksammas i något officiellt sammanhang när travbanorna åter får tävla inför publik.

Årets Yngre Kallblod Gärdsjö Milla
Årets Äldre Kbl Sto Stuve Sky
Årets Äldre Kallblod Guli Rubin

Årets Treåriga Varmblod Exodus Brick
Årets Fyraåriga Varmblod Zeta Wise As
Årets Äldre Vbl Sto Amalia Cash
Årets Äldre Varmblod Perfect Dynamite
Årets Montéhäst Roadscanner

Årets Lärling Lukas L Svedlund
Årets Amatörkörsven Ante Lisell
Årets Montéprofil Christina A Hande
Årets Amatörtränare Tina Lisell
Årets Körsven Oskar J Andersson
Årets Proffstränare Jörgen Westholm

Årets Ungdom Malin Olsson-Blom
Dalatravets Ambassadör Jörgen Westholm
Årets Uppfödarbragd Lars Andersson & Roger Karlsson

Årets Ponnytravare Månstorps Quatro
Ponnyelitveckan Wången Cup Romme Casandra Herrmann
Ponnyelitveckan Wången Cup Rättvik Faye Kaiskog

 

Av: Erik Ersson, marknadschef Dalatravet