Piraten leder ett starkt dalalag till V75-finalerna!

V75-finalerna avgörs på Solvalla nu på lördag och flera intressanta dalaekipage finns med i startfälten. Världens snabbaste dalahäst On Track Piraten visade fin form senast på hemmaplan Romme när han tillsammans med tränare Hans R Strömberg tog en enkel seger i gulddivisionen. Nu på lördag blir det start i tredje V75-avdelningen som är Bulwarks lopp. Ett lopp Piraten har vunnit redan tvä gånger.

 

Vi ringde upp Hans R på fredag eftermiddag och kollade läget med Piraten inför lördagens uppgift. -”Piraten var ju bra sist och han har kännts lika bra i jobben efteråt. Startspåret längst ut bakom vingen (spår åtta) är ju ingen direkt höjdare, och i nuläget lutar det åter mot ett passivt upplägg från början. Piraten spurtade ju senast bra på Romme efter en resa i ryggar och jag hoppas att hästarna som har startspår innanför håller fart under loppet och vi skall försöka plocka så många det går till slut. Det blir inga ändringar i utrustningen gentemot starten innan”, informerar Hans R som har även Unique Juni till start i ett stolopp som körs som sjätte V75-avdelning. -”Hon öppnar sin femåringssäsong nu på lördag, och hon har inte startar sedan slutet av november. Med andra ord siktar vi på en resa i ryggar och hoppas komma förbi så många konkurrenter som möjligt till slut och 20 meters tillägg på 1640 meter kan ju innebära lite trafikproblem under vägen. Hon skall gå med vanlig vagn på lördag”, summerar Hans R Strömberg E3-segrare Unique Junis formstatus.

 

Nicklas Westerholm har en intressant duo till start. I inledande v75-avdelningen är Nakoda Goj med som vann ett Silverdivision-försök på Romme och i sista V75-avdelningen blir det start för Persos Smokie som vann innan jul på V75 samt var bra som tvåa senast på Romme i ett Bronsdivision-försök.

 

Dalatränade hästar till start inom V75-omgången

 

V75-1, nr 1: Super Zantos / Ante Lisell (Tina Lisell)(a), Rä
V75-1, nr 8: Nakoda Goj / Nicklas Westerholm, Ro
V75-2, nr 3: Neo Neon / Ante Lisell (Tina Lisell)(a), Rä
V75-3, nr 8: On Track Piraten / Hans R Strömberg, Rä
V75-6, nr 9: Uma Gio / Jörgen Westholm, Ro
V75-6, nr 14: Unique Juni / Hans R Strömberg, Rä
V75-7, nr 3: Persos Smokie / Nicklas Westerholm, Ro

 

 

Dalatravet önskar lycka till!

 

Av: Kaj Närhinen, sportchef / Dalatravet

 

Tävlingsdagar