Piraten besegrade Maharajah

Vilken smakstart på året för On Track Piraten. Hans R Strömbergs adept befäste sin position som Dalatravets starkast lysande stjärna när han välte storfavoriten Maharajah.

Johnny Takter kunde inte försvarara ledningen med On Track Piraten men fick överta ledningen från spetsande Bob Hope. Man inledde första varvet på 1.12,7 när Maharajah kom upp på utsidan. Många räknade väl då med att piraten skulle få rikta in sig på andrapriset, inte minst då dalahästen vilat sedan oktober. Men redan när man svängde in på upploppet så var Maharajah slagen och istället var det B.W.L.Champion som blev mest närgången över upploppet.

– En helt fantastisk häst, jag har inga ord för honom. Han har en väldigt fin manke och lätt kropp för att vara så stor. Jag tycker faktiskt det är en av de bättre jag har kört överhuvudtaget berömde Johnny Takter i vinnarcirkeln.

Segern blev dock säker och segertiden 1.12,3/2140a var fina papper i snöovädret. Förstapriset i Bulwarks lopp var 150.000 kronor och vi gratulerar Hans R Strömberg, Johnny Takter, On Track Piraten och Stall Mörkermasse till årets första Gulddivisionsseger.

Närmast väntar Frankrike för On Track Piraten.

– Jag var osäker på om han kunde vara så bra i dag med tanke på vilan, men han är så grundkapabel att han kan gå bara på det. Nu kanske det blir Frankrike om två veckor, klurade Hans R Strömberg.

Av: Erik Ersson, marknadschef Dalatravet