Påsktravet körs utan publik

Påsktravet med V75 på Romme söndagen den 12 april kommer att genomföras utan publik. Istället får vi njuta av den tredje deltävlingen i Paralympia travet från TV-soffan. I startlistan finns flera topphästar som Sorbet, Milligan´s School, Milliondollarrhyme och Makethemark. Det är Multijackpot på V75 och det finns hela 43 extramiljoner i potten.

Som alla travintresserade känner till vid det här laget så fortsätter travtävlingarna att genomföras, men utan besökare på publikplats samt stallbacke där endast aktiva runt startande hästar har tillträde. Nedan hittar du Svensk Travsports beslut.

Svensk Travsports beslut

För Svensk Travsport är det fortsatt viktigt att tävlingsdagarna fortsatt genomförs, men med restriktioner kring publikplats och stallbacke för att följa den nya förordningen som ett led i att minska risken för smittspridning. Därför har Svensk Travsports styrelse valt att fatta följande beslut.

  • Att tills vidare fortsätta att genomföra travtävlingar enligt lagd tävlingsplanering.
  • Att från och med torsdag 12/3 stänga samtliga restauranger, serveringsområden och publikområden på svenska travbanor i samband med tävlingsdag.
  • Att endast aktiva med starthäst den aktuella tävlingsdagen släpps in på stallbacken. I detta innefattas funktionärer samt tränare, skötare, kuskar och transportörer.

Beslutet gäller tills vidare. Svensk Travsport fortsätter att följa utvecklingen och återkommer med mer information om och när nya beslut tas.