Michelle en av Årets Ponnyprofiler!

Det vankas galasäsong inom flera olika idrotter och yrken, förra årets framgångar ska hyllas och det är precis vad som väntar årets ponnyprofiler inom travsporten 2018. 9 februari, under Solvallas STL-tävlingar, kommer pristagarna Maja A Odder, Ebba A Söderström, Linn Hedkvist och Michelle Johansson att hyllas med en prisceremoni.

Maja A Odder

 

Under 2018 avslutade Maja A Odder (Jägersro) sin karriär för ponnyer i kategori A, hon faller nu för ålderstrecket, och avslutningen blev bästa möjliga sätt då hon blev årets kusk kategori A. Med totalt 131 starter i sulkyn bakom kategori A-ponnyer under 2018 tog Maja 32 guld, 24 silver och 18 brons. Det ger en pallplatsprocent på 57% och en segerprocent på 24. Maja har även under året varit med under Ponnyelitveckan på Wången.

Ebba A Söderström

Årets kusk kategori B, Ebba A Söderström (Solvalla), är också en av dem som avslutade sin ponnytravkarriär, men denna gång för kategori B. Hon avslutar karriären med flaggan i topp efter en säsong med 64 starter på travovalen, vilka gav 18 segrar, 10 andraplatser och sju tredjeplatser, en pallplatsprocent på 55 och segerprocent på 28. Ebba vann bland annat Sundsvall Lilla Open Trot och Umåkers Dubbelhelgsmästare under 2018.

Linn Hedkvist

Linn Hedkvist (Bollnäs) är en av dem som spenderade säsongen 2018 både i sulkyn och i sadeln. Hennes framgångar i sadeln gjorde att hon blev årets montéryttare kategori A med 6 segrar, en andraplats och tre tredjeplatser på 14 starter i monté. I och med det landar hennes pallplatsprocent på hela 71. Samtliga segrar Linn tagit i monté har varit tillsammans med hennes egentränade Scarlet, som hon dessutom tävlat och vunnit lopp med i sulky.

Michelle Johansson

Vår sista ponnyprofil är Michelle Johansson (Romme) som efter 2018 blev årets montéryttare kategori B 2018. På 13 starter i monté har Michelle hamnat på pallen 12 av dem, varav sju är segrar. Det innebär en pallprocent på 92 och en segerprocent på 54. Michelle har bland annat ridit sin egentränade ponny Skarvikens Lilija som hon tagit flera segrar tillsammans med, både under sadel och i sulkyn.

 

 

Anna Engström Frick
anna.frick@travsport.se