Lisells har häst till start både i silver och guld!

Tina och Ante Lisell har haft ett otroligt fint år. Med blott fem hästar på träningslistan har amatörparet kört redan in över en miljon kronor in i prispengar i år och slagit fjolårets siffor redan under de första sju månaderna av året. Och detta med endast hälften så mycket starter som ifjol totalt! Vi ringde upp Tina på fredag förmiddagen och kollade upp läget med Perfect Dynamite och Super Zantos som skall vara med på hemmaplan i silver- och gulddivision. –”Vi har haft ett jättefint år, och hästarna har gått väldigt bra. Och att som en liten amatörtränare ha starthäst både i silver- och gulddivision och ännu på hemmaplan är helt otroligt. Det skall bli jätte spännande imorgon”, berättar Tina Lisell.

Silverdivisionen inleder lördagens V75-omgång och där fick Perfect Dynamite spår 10 bakom bilen över 2140 meter. –”Han var jättebra vid segern senast på Axevalla, och känts fortsatt fin hemma efter denna start. Nu är ju motståndet naturligtvis lite tuffare med några hästar som startat i högsta klassen i sina senaste starter, men vi har en häst i väldigt god form, så vi skall inte ge segern bort på förhand. Körande Rikard N Skoglund känner hästen bra och har ju vunnit tidigare med honom bland annat två V75-lopp, så vi har allt så bra inför starten med Perfect Dynamite som vi kan ha det. En ändring i utrustningen blir det dock gentemot Axevalla. Nu när det är autostart sätter vi en jänkarvagn på honom”, berättar Tina Lisell.

Gulddivisionen som är traditionellt Ego Boys Minne avgörs som tredje V75-avdelning fick Super Zantos ett lagom innerspår bakom startbilen i loppet som går över 1640 meter. –”Det är gulddivision debut både för Super Zantos och körande Ante, vilket är extra roligt att göra i Ego Boys Minne på hemmapan. Vi möter naturligtvis helt annat motstånd än tidigare, men om vi kan ta med oss en fin slant är vi väldigt nöjda. Vi kommer köra med helt lika utrustnings och balansmässigt som i de senaste starterna” avslutar Tina Lisell.

Dalatravet önskar lycka till!

 

Fotnot: Rikard N Skoglund vinner med Perfect Dynamite Bronsdivisionfinalen på Solvalla 30 mars.

 

Av: Kaj Närhinen, sportchef / Dalatravet