Läget med hemmalaget inför söndagen

10 dalatränade ekipage startar inom V75-loppen nu på söndag på Dalatravet Romme. Dalatravets tipsexpert Lars Lindh ringde genom alla hemmatränarna och kollade läget inför helgen.

V75-1 (lopp 5)

2. Easy Cash gör come back efter en vinter av träning. Är väl iordningställd och det känns om att formen sitter där. Är kanske inte helt stabil med voltstart och spår två men vi får smyga igång och hoppas att han kliver iväg. Felfri kan han mycket väl dyka upp i striden. Han går som vanligt med skor, Han är vår bästa chans inom omgången,  säger Jörgen Westholm.
9. Västerbo Jolene var riktigt fin i sin årsdebut hemma i Rättvik senast. Avslutade då riktigt bra och avgjorde kort innan linjen. Bör rimligtvis ha gått framåt med det loppet i kroppen. Spår nio passar henne och med rätt smyglopp kan hon överraska även i dessa sammanhang. Går nu med urryckare för första gången men skor som vanligt, säger Kajsa Frick.

V75-3 (lopp 7)

3. Brenne Järven fungerade riktigt bra årsdebuten och gjorde vad man kunde begära och kanske lite till. Allt väl efter den segern och normalt sett går han framåt. Möter dock knivskarp konkurrens så i första hand är det ett platsbud. Han går barfota bak, säger Jörgen Westholm.

V75-4 (lopp 8)

1. Lamona Håleryd svarade riktigt bra på skoryck senast. Kunde då trots ett tungt lopp hålla farten tappert till en tredjeplats. Håller fortsatt samma fina form och det blir barfota runt om igen. Läget passar bra och förhoppningen är att hon kan försvara ledningen där hon trivs bra. Jag tycker att hon skall räknas tidigt, säger Joakim Elfving.
9. Charmante Amok har haft en del otur under året så resultatraden är missvisande. Har nu ett lämpligt startspår och skall kunna få det smyglopp som hon gillar. Möter några bra men med klaff kan hon dyka upp på en plats. Det kan bli ett norskt huvudlag denna gång men skor på som tidigare, säger Katrin K Frick.
10. Juni Roadrunner har signerat vassa avslutningar i skymundan i sina senaste starter så hennes form är i annalkande. Det är klart att det alltid är knepigt med tillägg men ändå med klaff är hon så bra att hon kan överraska. Går med optimal balans vilket innebär barfota runt om, säger Kajsa Frick.

V75-5 (lopp 9)

12. Il Mio Hooligan har tyvärr blivit bortlottad och från ett tolftespår är det svårt att vara någon optimist. Han har annars agerat klart uppåt under senvintern och radat upp stronga insatser. Han är bäst med ett smyglopp i hårt tempo så hans chans ligger i att det blir överpace där framme. Går barfota runt om igen, säger Claes Eskilsson.

V75-6 (lopp 10)

3. Usain Henna har haft en strålande vinter i Frankrike. Håller fortsatt samma fina form men kommer ut i en knivskarp omgivningen så kan han dyka upp bland de tre gör han det bra. Går utan skor, säger Jörgen Westholm.

V75-7 (lopp 11)

1. Ural gör årsdebut. Vi har varit in till Romme och kört jobb med honom och han har visat att vinterträningen har gett resultat. Senast körde vi 1,16 med en 11-avslutning och det löste han utan problem. Allt väl därefter i intervaller på hemmaplan. Har ett passande läge och vi hoppas på ledningen. Med klaff är han med i striden. Går utan framskor denna gång. Bakskorna drar vi i den stundande finalen, säger Susanne Richter.
8. Flash Hammering har bra form men från ett iskallt åttondespår går det inte att vara någon optimist. Han får inrikta sig på att jaga en skaplig placering. Går utan bakskor , säger Jörgen Westholm.

 

Dalatravet önskar lycka till!

Fotnot: Ural med Jorma Kontio vinner STL Silverdivisionen på Dalatravet Romme 19 oktober 2019.