Kajsa Frick vill vinna Rikstravet 2015

Rikstravet är tillbaka och 18 travtränare runt om i landet är uttagna att ta hand om massor av nya hästägare. En av dem är Rättvikstränaren Kajsa Frick. – Det känns väldigt spännande och jag ska göra allt för att vinna, säger Frick.

Efter ett års uppehåll är nu Svensk Travsports succéprojekt Rikstravet tillbaka, både roligare och mer lättillgängligt. Under de fem första åren har närmare 50 000 personer varit hästägare genom Rikstravet. Av dem har tusentals tagit klivet vidare in i travets underbara värld som hästägare på egen hand efter avslutade säsonger.

Nu är det dags för en nystart. Totalt är 18 travtränare med i tävlingen och den 2 februari släpps andelarna till de olika stallen. I år blir det nio olika stall i vilka det ingår två tränare med en häst vardera. I Stall Dalarna finns Kajsa Frick som är född med travet i blodet.

– Min pappa Leif (Witasp) är travtränare och jag har alltid hängt med till stallet. Jag gick ekonomisk linje på gymnasiet för att ha en back-up om jag inte skulle jobba med hästar. Men det har aldrig funnits något annat än trav, berättar Kajsa Frick.

Nu kommer hon få chansen att välkomna massor av nya hästägare till sitt stall. Tävlingssäsongen i Rikstravet pågår mellan 1 april och 31 oktober. Det gäller att hitta en lämplig häst till detta och travaren ska vara mellan 3 och 5 år.

– Det ska vara en upplevelse att äga travhäst och vi vill visa hur kul det är. Sedan ska vi såklart försöka att vara klart bäst i tävlingen. Sommartid kan alla ägare sitta längs Rättvikstravet med en picknickfilt och titta på sin häst. Det blir en riktig höjdare, hälsar Kajsa Frick.

För mer information:
Kajsa Frick, 070-285 33 31

Läs mer på www.rikstravet.se.