Joakim Eskilsson vill jobba långsiktigt!

Joakim Eskilsson plockade ut sin A-licens i början av januari och vi tog en pratstund med Jocke om hur tankarna går inför en A-tränarkarriär.

 

Bakgrund inom travet?

 

-”Min pappa Claes Eskilsson har varit A-tränare på Romme sedan många år tilbaka och det var där jag började min travkarriär. Det har blivit många år hos pappa, men jag var även ett halvt år hos Jörgen Westholm och förra året hjälpte jag även hos Nicklas Westerholm med skoning och fortkörning, säger Joakim Eskilsson.

 

Var har du dina hästar?

 

-”Jag har hästarna hos min morfar i Hedemora, ca 3,5 mil från Romme. Där finns det fina träningsmöjligheter. Vi har en rakbana, sandbana samt väldigt kuperade skogsvägar. Med andra ord kan vi träna väldigt varieande våra hästar”, berättar Jocke om träningsanläggningen.

 

Mål som tränare?

 

-”Först och främst vill jag få en välfungerande träningsverksamhet. Jag och min sambo har nu åtta hästar i stallet och vi vill ju ha flera hästar i träning, men samtidigt är det väldigt viktigt att man kan ha en bra koll på verksamheten. Jag vill ha friska välmående hästar som kommer till start väl förberedda. Jag vill helt enkelt jobba långsiktigt med mina hästar”, summerar Jocke.

Andelshästar på gång?

 

-”Jag har inte ännu något färdigt andelshästkoncept, men jag är på våg att ta fram ett koncept för andelägandet som skall innehålla både en äldre starthäst samt en unghäst. Konceptet kommer att publiceras på vår Facebook-sida (länken nedan). En egen hemsida ligger också i planeringskede” avslutar Jocke.

 

Stall Joakim Eskilsson på Facebook

 

 

Dalatravet önskar lycka till A-tränare karriären!

 

Fotnot: Joakim Eskilsson tillsammans med Madeleine Enochssons Call Him a Star efter segern på Romme 28 juli 2017.

 

Av: Kaj Närhinen, sportchef / Dalatravet