Hans G, Sophie och Åke lämnar in A-licens – William ny A-tränare på Dalatravet!

Tre A-tränare på Dalatravet lämnar in sin licens från årsskiftet och en ny A-tränare. Hans G Eriksson, Sophie Ställberg och Åke Sundberg väljer att lämna in A-licensen och byta till en amatörlicens. Men en ny A-tränare kommer Dalatravet att få när William Eriksson väljer plocka ut sin A-licens från årskiftet.

 

Sophie Ställberg:

Sophie Ställberg som har haft A-licens på Dalatravet Romme sedan 2012 berättar följande om sitt beslut att plocka ut en B-licens. -”Jag känner att jag måste ta en liten funderare och tänka hur jag vill fortsätta med travsporten i framtiden. Att ha en B-licens åtminstone under nästa år ger mig lite mera tid att fundera på framtiden. Som sagt, vi (Sophie och Sajmir Ceka) kommer att fortsätta med de hästar som vi har och det innebär ingen större ändring i verksamheten då vi är delägare i nästan alla de hästar som vi har i träning. Vi får se till vilket beslut vi kommer under året, men intresset för travsporten har vi absolut inte tappat”, avslutar Sophie Ställberg. Sophie hade ett väldigt fint år som tränare 2014 då hennes hästar sprang in nästan 2 miljoner kronor och Sophie blev vald som Årets Komet på Dalatravets egen travgala.

 

 

Hans G Eriksson

Hans G Eriksson som har gjort en framgångsrik och lång A-tränarkarriär både i Sverige och utomlands väljer lämna in sin A-licens och ta ut i stället tränarpension. -”Jag fyllde 61-år håromdagarna och nu när William skall plocka ut sin A-licens från årskiftet blir det lagom att trappa ner lite. Jag kommer att ha en D-licens framöver och får ju köra i loppen med egenägda hästar. Väldigt stor skillnad blir det alltså inte i vardagen. Vi fortsätter att driva vår verksamhet inom familjen, och jag kommer att vara med i dagliga verksamheten som vanligt. Och det finns ju alltid mycket att göra på vår gård i Avesta som vi köpte ifjol. Så inga fritidsproblem kommer jag inte ha heller i framtiden”, summerar Hans G Eriksson som ser mot ett intressant travår 2019. -”King on the Hill som gjorde en helt bra fyraåringsåsong har fått träna bra på senaste tiden och det skall bli väldigt intressant se vad han han uträtta på sin femåringssäsong” avslutar en förväntansfull Hans G Eriksson.

 

Åke Sundberg

En av Dalatravets mest framgångsrika körsvenner Åke Sundberg är den tredje A-tränare på Dalatravet som väljer att byta till amatörlicens. -”Jag fyller nästa år 70 år, och känner att det är rätt läge att lämna in A-licensen. Jag kommer absolut inte sluta med travet, utan har några egna hästar som jag tränar och harn tänkt ta körlicensen åter upp. Jag har fått tillbaka suget att köra lopp eftersom jag är några dagar i veckan hos Svante Båth och kör fort. Man har blivit extra taggad när man fått köra så fina hästar som Svante har”, berättar Åke Sundberg 1888 körsvenssegrar för dagen.

 

William Eriksson

 

 

William Eriksson plockar ut sin  A-licens från årskiftet och kommer att hålla till på familjegården i Avesta där han tar över Hans G Erikssons hästar. En större presentation om William kommer ut på hemsidan under första veckorna i januari. I bilden ovan är William med pappa Hans G efter att vunnit Familjeutmaningen på Rättvik 25 juli 2016 andra år i rad.

 

Av: Kaj Närhinen sportchef / Dalatravet