Glada Ponnykampen intog Hudik

Under lördagen anordnades Ponnykampen presenteras av Agrias tredje deltävling för i år. I glada Hudik på Hagmyrens travbana samlades lagen från Bollnäs, Romme, Rättvik och hemmalaget Hagmyren för att göra upp i dagens tävlingsgrenar.

När lagen samlades på lördagsmorgonen presenterades dagens schema som innehöll två kunskapsdelar, en för de yngre och den andra för de äldre, och två ponnylopp. Först ut var kunskapsdelarna och där visade laget från Romme vart skåpet skulle stå och samlade på sig många poäng, tätt följda av Rättvik, Bollnäs och sedan Hagmyren.

Efter att lagen fyllt på energidepåerna med en traditionell ponnykampen-tacos var det dags för de två loppen. Kategori A-ponnyerna gjorde upp i det första loppet. Efter ett rafflande lopp i hög hastighet var det Mimas Disney tillsammans med Faye Kaiskog som var först över mållinjen. Ekipaget tävlade för Rättvik.

Sedan tog kategori B-ponnyerna plats på banan. Även detta loppet var en fartfest med ett spännande upplopp där tre hästar närmade sig mållinjen i bredd. Vinnande ur striden gick Skarvikens Lilija och Michelle Johansson som tävlade för laget från Romme.

Med samtliga poäng från de olika tävlingsgrenarna inräknade var det laget från Rättvik (bilden) som segrade med 149 poäng. Rättvik är därmed direktkvalificerade till finalen på Romme den 15 september. Tapper två blev laget från Romme som samlade ihop 138 poäng, tre kom Bollnäs med 124 poäng och på fjärdeplats landade Hagmyren med 111 poäng.

Nästa deltävling i Ponnykampen presenteras av Agria tar plats på Skellefteå travbana 2 juni där lagen från Boden, Solänget och Skellefteå kommer att delta.

Molly Eriksson