Elitloppsprestation av Antonio Tabac

Antonio Tabac är tillbaka.
På fredagen stod han för rena rama elitloppsprestationen när han pulveriserade motståndet på årets snabbaste segertid.

För ett par år sedan radade Antonio Tabac upp segrarna för sin dåvarande tränare Oskar Kylin-Blom. Men sedan satte en allvarlig skada stopp. Sedan i vintras är det Jörgen Westholm som tränar hästen och i fredagens avslutande V64-avdelning på Hagmyren visade grållen att han är tillbaka på allvar. I Mika Forss händer stack han till ledningen från spår tre bakom startbilen och efter 1.08,3 första 500 meterna och varvet på 1.09,7 lämnade han motståndet och vann överlägset på 1.09,5 över 1 640 meter – årets snabbaste segertid i Sverige. En prestation som hade räckt långt i Elitloppet på Solvalla på söndag.
– Det var häftigt att sitta hemma i kvällssolen och se det där. Jag messade faktiskt Malmrot (Solvallas sportchef och elitloppsgeneral) och skrev att han glömde oss. Men det tog baka 30 sekunder så svarade han att jag var en vecka sen, sa Jörgen Westholm efter uppvisningen.
På V64 delade sex rätt ut fina 299 882 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Seger för Charlie Brodde

En dalaseger till blev det på Hagmyren när Hans R Strömberg var först i mål med egentränade Charlie Brodde i kvällens sjätte lopp. Årets andra seger var värd 20.000 kronor och segertiden blev 1.13,8a 1640 meter.

Fotnot: Antonio Tabac med Jörgen Westholm på Dalatravet Rättvik 1 maj 2020.