OBS! Publikplatsen & lunchserveringen inte öppen på Dalatravet Rättviks årspremiär 2 april!

Det har blivit tyvärr ett tryckfel i veckan Rättviksnytt där det står att lunchserveringen är öppen på Rättviks årspremiär torsdag 2 april. På grund av Corona-viruset har alla travtävlingarna körts utan publik från och med 12 mars och detta gäller tills vidare. Därmed är publikområdet samt lunchserveringen stängt i samband med travtävlingarna på Dalatravet Rättvik 2 april.

Vi beklagar missvisande information och vi kommer naturligtvis genast informera när travtävlingar körs åter i Sverige med publik.

Dalatravet

 

Nyhet från Kanal75 gällande regeringens beslut från fredag 27 mars

 

På fredagen beslutade regeringen att skärpa reglerna för hur många personer som får delta i en allmän sammankomst från 500 till 50.
Svensk Travsport meddelade några timmar senare att det inte förhindrar fortsatt tävlande.
– Sedan den 12 mars är travtävlingar en strikt arbetsplats för travets tränare, kuskar, hästskötare och banpersonal – inte en allmän sammankomst, säger Svensk Travsports vd Maria Croon i ett pressmeddelande.

Travet är en av få arenasporter som kunnat fortsätta sin verksamhet under coronapandemin.
Anledningen är att man i samband med direktiven för två veckor sedan stängde alla publikområden och istället ser travbanorna som strikta arbetsplatser under tävlingsdagar.
Det gör att fredagens regeringsbeslut inte sätter stopp för travet, enligt ett pressmeddelande från Svensk Travsport:
”Svensk Travsport har följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer löpande och agerat för att skapa säkra arbetsplatser för travsportens aktiva och för att minimera risken för smittspridning.
– Vi delar självklart den oro som finns för ökad smittspridning i samhället och vikten av omsorg för riskgrupperna. Sedan den 12 mars är travtävlingar en strikt arbetsplats för travets tränare, kuskar, hästskötare och banpersonal – inte en allmän sammankomst. Tävlingarna sker utomhus, på stora ytor och utan fysisk kontakt. Vi vidtar ytterligare åtgärder för att säkerställa arbetsmiljön i samband med travtävlingar, säger Maria Croon, vd på Svensk Travsport.”

”Ta ansvar för en säker arbetsmiljö”
Vidare skriver Svensk Travsport att man efter fredagens regeringsbeslut kommer att ”ytterligare stärka riktlinjerna för samtliga banor och aktiva inom travet för att tillsammans ta ansvar för en säker arbetsmiljö.”
– Många tusentals i Sverige har travsporten som sin verksamhet och arbetsplats. Vi värnar om alla dessa människors möjlighet till försörjning samtidigt som vi förhåller oss till det allvarliga läget samhället befinner sig i. Det är viktigt att de verksamheter som kan fortsätta på ett säkert sätt också gör det, säger Maria Croon.