Dalatalangerna hade en lyckad resa till Norge!

I helgen har Dalatravets ungdomssatsning Fricks Dalatalanger varit på studiebesök i Norge. Nio ungdomar samt Åsa Holmberg från Dalatravet reste till Stavanger. Det blev naturligtvis loppkörning för Dalatalangernas del men även studiebesök bland annat hos olika tränare och stuterier. –”Vi haft en väldigt trevlig helg och som alltid tar våra norska värdar väl hand om oss. Jag är oerhört stolt hur bra bild våra dalatalanger har gett utåt av svenska travungdomar. Jag tycker att det är väldigt viktigt att våra ungdomar får uppleva travkultur i andra länder och lära känna nya människor och knyta nya kontakter”, summerar Åsa Holmberg ungdomsansvarig från Dalatravet resans gång.

 

Dalatalangerna på Stavangers flygplats.

 

Seger för Felicia Jansson

 

Två lopp för Dalatalangerna stod det i program under söndagkvällen på Forus-travbanan och i första loppet var Felicia Jansson först i mål med Bernardo Halbak. I andra loppet var bästa Dalatalangen Hannah Gustavsson som tog en fjärdeplats med Judd Trump.

 

Från Norge till Dalarna

 

Den 19 oktober skall ett gäng norska ungdomar besöka Dalarna och under fredagkvällens tävlingar på Dalatravet Romme skall det köras och ridas ungdomslopp. –”Vi har haft flera år som tradition att besöka varandras travbanor och redan nästa vecka kommer våra norska vänner hit till oss. Det blir tävlingar först 19 oktober på Dalatravet Romme där det samtidigt även körs finalerna i Anderssons Hästsports Lärlingsserie. Sedan under helgen skall vi ta norska gäster till lite olika ställen här i trav-Sverige.

 

 

 

 

 

Av: Kaj Närhinen, sportchef / Dalatravet