Dalahästar i E3 och Kymi GP på lördagen!

Lördag blir en intressant dag för dalaekipage. Då Leif Witasp med Chablis Ribb och Fredrik Linder med Joy Alissa är med i stonas långa E3-final på Bergsåker där vinnaren belönas med fina 950.000 kronor. Samtidigt skickar Jörgen Westholm Antonio Tabac till Finland där det blir start i Kouvola i Kymi GP med Olli Koivunen i sulkyn. Förstapriset i Kymi GP är 100.000 €(ca 1,1 miljoner kronor) och loppet körs kl. 16.00 svensk tid.

Vi ringde upp alla tre tränare och kollade läget inför lördagens uppgifter.

Jörgen Westholm, Antonio Tabac:

-”Allt är väl med honom efter senaste starten och han känns bra i jobben. Startspåret är ju lite ute på vingen (sju) och det blev ett jätte fint och jämnt lopp. Vad jag har förstått är Kouvolas kurvor ganska snäva och det blir inte lätt att ladda från spår sju så då gäller det nog backa ner i kön med största sannolikhet. Men trots att Antonio Tabac har tagit sina segrar hos oss från ledning spurtade han t ex bra på Solänget bakifrån, så jag tycker att han är nog inte beroende att få springa i ledning”, analyserar Jörgen Westholm löpningsförloppet.

-” Som sagt, det saknas inte motstånd på lördag i Kymi GP, men så ska det vara om man har över en miljon kronor i första pris. Om det klaffas lite under vägen så är jag inte överraskad om Antonio Tabac dyker upp i kampen åtminstone om en pallplacering. Det blir inga ändringar i balansen eller utrustningen gentemot senaste starten. Och han verkar ta längre resor på ett bra sätt, så allt känns bra inför lördagens uppgift. Att Mika Forss inte kunde köra är ju trist, men känns skönt att vi fick löst snabbt med att Olli Koivunen kör”, avslutar Jörgen Westholm.

 

Leif Witasp, Chablis Ribb:

-”Det känns som hon fick lite krafter sparade i försöket, och jag känner mig nöjd inför lördagen. Vi har siktat på långa E3 en tid nu, och enligt mig skall Chablis Ribb vara en av de som skall slåss om placeringarna där framme. Jag kommer att satsa för ledningen, hon gjorde ju det bra för ledningen i försöket. Inga ändringar i balansen eller utrusning skall det bli gentemot senaste starten”, berättar en optimistisk Leif Witasp inför lördagens uppgift, som har även Will I Am med i Klass II-finalen. -”Han var inte som bäst senast på Östersund, men känns nu bättre i träning, och han har nog dessa farter i kroppen som behövs i dessa lopp, och om han dyker bland dom 3-4 bästa är jag nöjd. Inga ändringar är inte heller aktuella i balans och utrustningen och på grund av värmen skall vi åka tidigt på lördag morgon upp till Sundsvall”, avslutar Leif Witasp.

Fredrik Linder, Joy Alissa:

-”Joy Alissa är under utveckling, men nu på lördag är vi nog för det mesta att lära oss, om hon kan ta med sig pengar är vi väldigt nöjda med henne. Inga ändringar blir det i balansen eller utrustningen, utan enda nya är att jag själv kör då Björn är ju i Finland på lördag”, berättar Fredrik Linder som känner sig mera optimistisk med Expensive i Klass II-finalen. -”Senaste starten på Solvalla skall man inte titta för mycket resultatmässigt, han kom trots alla sista varvet 09-fart mot ett väldigt tufft motstånd och hade låg puls direkt efter loppet. Trots att startspåret är iskallt (spår 12) känner jag inte mig helt slagen på förhand, så pass bra var han vid Klass II-segern på Gävle för en månad sedan. Det är inte aktuella med några ändringar i balansen eller utrustningen, endast blir det jag själv som körsven på lördag, avslutar Fredrik Linder.

 

Dalatränade hästar med inom V75-omgången

V75-1, nr 5: Actual Star / Rikard N Skoglund (Jörgen Westholm), Ro
V75-1, nr 8: Hossiana Boko / Jörgen Westholm, Ro
V75-2,n nr 6: Will I Am / Leif Witasp, Rä
V75-2, nr 12: Expensive / Fredrik Linder, Ro
V75-3, nr 2: Chablis Ribb / Leif Witasp, Rä
V75-3, nr 7: Joy Alissa / Fredrik Linder, Ro
V75-4, nr 4: Guli Rubin / Jörgen Westholm, Ro
V75-5, nr 1: Feeria de Fael / Rikard N Skoglund (Jörgen Westholm), Ro
V75-5, nr 10: Whelk / Jörgen Westholm, Ro

Dalatravet önskar lycka till!

 

Av: Kaj Närhinen, sportchef / Dalatravet