Allt väl med Breeders Crown trion!

Breeders Crown-finalerna avgörs på Eskilstuna nu på söndag och tre dalatränade hästar är med i finalloppen där vinnarna belönas med fina 800 000 kronor. I fyraåriga stonas final blir det start för Nicklas Westerholms Adi Gallia samt Fredrik Linders Zeta Wise As tillsammans med Kevin Oscarsson i sulkyn. I fyraåriga hingstarnas och valackernas final är med Emelie Perssons Wingmaster tillsammans med Kim Eriksson i sulkyn.

 

Wingmaster (Emelie Persson): Han var fin i semifinalen med lite sparade krafter och allt verkar bra med honom efteråt. Det är ju naturligtvis många fina hästar emot i finalen, men samtidigt har flera av dom redan en lång säsong bakom sig. Med lite flyt under vägen hoppas jag att vi kan åtminstone knipa en penningplacering, och det skall inte bli några ändringar i balansen eller utrustningen för Wingmaster till söndagens final. Vi kommer att köra med  skor runt om och vanlig vagn.

 

Adi Gallia (Nicklas Westerholm): Allt är bra med henne efter försöket och vi kommer att fortsätta med samma balans och utrustning som i tidigare starterna. Om det klaffar under vägen kan hon nog sluta bland dom tre.

 

Zeta Wise As (Fredrik Linder): Vi tog sikte på detta lopp efter Stosprintern och allt har gått enligt planen. Hon känns väldigt fin och jag tycker att vi kunnat toppa formen till söndagens final. Det blir endast barfota fram, då bakhovarna tillåter inte barfota körning, men hon har gjort det bra dock med den balansen också. V Vi har bra startryggar framför oss (Racing Brodda och Conrads Rödluva) och jag hoppas att vi kan ta oss till tredje-fjärde par utvändigt och hon avslutar väldigt vasst efter rätt resa. Om allt klaffar kan hon absolut vara bland dom tre bästa i mål.

 

 

Breeders Crown-finalerna körs på söndag och dom ingår i en Extra V75-omgång. Veckans ordinarie V75-omgång på lördag avgörs också på Eskilstuna och alla dalatränade ekipagen inom V75-loppen hittar man listade nedanför.

 

Dalatränade hästar inom helgens dubbla V75-omgångar

 

Lördag:

 

V75-1, nr 2: Falcon Am / Claes Sjöström (Fredrik Linder), Ro
V75-1, nr 11: Hossiana Boko / Jörgen Westholm, Ro
V75-2, nr 3: Carlos Messi / William Eriksson, Ro
V75-2, nr 9: Evander Am / Rikard N Skoglund (Fredrik Linder), Ro
V75-3, nr 4: Super Zantos / Ante Lisell (Tina Lisell)(a), Rä
V75-4, nr 7: Miss Silver / Jörgen Westholm, Ro
V75-6, nr 3: Editor / Oskar J Andersson, Ro
V75-7, nr 7: Perfect Dynamite / Ante Lisell (Tina Lisell)(a), Rä
V75-7, nr 9: Ural / Jorma Kontio (Susanne Richter)(a), Ro

 

Söndag:

 

V75-1, nr 3: Lovely Star / Jenny A Björk (Anders Jonsson)(a), Ro
V75-5, nr 10: Payet D.E. / Rikard N Skoglund (Sybille Tinter), Ro
V75-5, nr 11: Barney Granit / Oskar J Andersson (Jörgen Westholm), Ro
V75-6, nr 7: Adi Gallia / Nicklas Westerholm, Ro
V75-6, nr 10: Zeta Wise As / Kevin Oscarsson (Fredrik Linder), Ro
V75-7, nr 10: Wingmaster / Kim Eriksson (Emelie Persson)(a), Ro

Dalatravet önskar lycka till!

 

Fotnot: Emelie Persson, Kim Eriksson och Wingmaster vid segern på Solvalla 20 augusti.

 

Av: Kaj Närhinen, sportchef / Dalatravet