IMG_1961

 

 

Månadens Hästägare Romme

Dalatravet Romme har i samarbete med Dalarnas Hästägareförening  från och med februari 2016 instiftat ”Månadens Hästägare”.

Februrari månads hästägare: Kjell Jansson, Stall Bergsuven

Motivering:

”Varit hästägare under 48 år och även tidigare själv amatörtränare med stor framgång. Vi som varit med länge minns med förtjusning bl a Astro Barc som tillsammans med Bertil Fredlund skördade stora framgångar, 25 segrar och ca 1,3 miljon kr är starka siffror även i dagens mått mätt. Även Herodes Speed var en riktig slitvarg och startade hela 253 gånger varav 17 segrar och drygt 330 000:- intjänade kronor. Just nu äger han tre hästar som är i träning inne på Rommes Travbana hos Claes Eskilsson och den bästa är Free to Dance med 16 segrar och 678 500:- i insprungna pengar tom dags datum. Free to Dance har visat sig vara även en ypperlig montéhäst.

Att Kjell varit Romme trogen under alla år är förstås lite extra och han berättar att han som 12-åring var med sin äldre bror när han jobbade mad att bygga bankroppen här på Tunaslätten. Och självklart saknar han den forna tidens välfyllda publikplats.”

Vi gratulerar Kjell Jansson med ett minnespris, blomma och middag från Dalatravet Romme och Dalarnas Hästägareförening!