JennyNo

 

Jenny Norin och Matts Nyström blev månadens hästägare i februari på Rättvik. Dom blev det mest för deras långvariga engagemang och gediget arbete med deras travhästar och som grädde på moset blev det två segrar i februari med M.J.´s Tyson. Jenny har sysslat med häst i hela sitt liv då hon i princip är uppväxt med hästar. Matts däremot började med hästar när han träffade Jenny för ca 12 år sedan, sedan dess har de ägt travhästar tillsammans och för dagen har de åtta travhästar i ägo.

 

Paret föder upp sina hästar själv och där är det Matts som har det största engagemanget med att leta stammar och få de bästa blodslinjerna till deras fölston. Första hästen som köptes tillsammans var Jo Tabac, som blev  inte den stjärna de hade hoppats på, men han går fortfarande kvar hemma i en hage och myser, han är en av Jennys favoriter! Dagens stjärna i stallet är M.J.s Tyson som ståtar med två segrar i februari och fler lär det bli! Han ligger dem varmt om hjärtat då de även har fött upp honom själv.
Jenny och Matts har alltid varit Rättviks licenserad och är nöjda med den servis och hjälp de fått från Dalatravet Rättvik. När jag ställer frågan om förslag på förbättring så svarar Jenny att träna tillsammans på banan när man kör fort då framförallt med kallbloden, även att ha ett litet kryp in för att kunna dricka en kopp kaffe eller för att värma sig lite på vintern hade inte varit fel.

 

Jag ställer också frågan vad det är som driver er när det har gått trögt, de svarar drömmen att få vara med i ett större lopp som både ägare och uppfödare, det är en livsstil och passionen för hästarna.

 

Roligaste minne för Jenny och Matts är flera som de blickar tillbaka på med framförallt Tysons första seger som både uppfödare och ägare. Även Stina Hornline när hon var tvåa i V75 på hemma banan Rättvik.

 

Dalatravet Rättvik Siljansbygdens Travhästägareförening önskar Jenny och Matts lycka till med sina hästar i fortsättning!

 

Av: Åsa Holmberg, hästägaransvarig / Rättvik