Dalatravet har i samarbete med Agria och Dalarnas Travtränareförening från och med februari 2016 instiftat ”Månadens Dalahäst”.

Varje månad kommer vi att utse en häst som vi tycker har utfört det lilla extra. Prestationen eller prestationerna ska vara utförd på någon utav Dalabanorna – företrädesvis. Häst kan endast utses en gång per år.

 
Mars månads Dalahäst blir: On Track Piraten

 


Motivering:

”I samband med Dalatravets gala – när On Track Piraten återigen erövrat titeln Årets Häst – gladde oss Hans Strömberg med ”nästan-löfte” om start på Rommes påsk-V75. Dom var på jakt efter andra inteckningen i Super Lights Vandringspris. Vi trodde knappt på det eftersom finalerna låg redan veckan efter bara sex dagar framåt, men till vår oerhörda glädje kom han till start och som han gjorde det! Med spår ett, som kan vara en fälla, och med ett respektinjagande startfält till trots fullkomligt pulveriserade han motståndet och gav oss alla på plats både gåshud och ståpäls. Sex dagar senare åker teamet kring On Track Piraten ner till Solvalla, vinner finalen och har biljetten klar till Olypmpiatravets final! Stående ovationer från oss alla till makalösa prestationer gång på gång. Med fyra raka segrar på V75 var valet denna månad inte svår.”

 
Vi gratulerar On Track Piraten med ett täcke från Agria, ägare Stall Mörkermasse med ett minnespris från Dalatravet samt uppmärksammar hästens skötare med pris från Dalarnas Travtränareförening.